Crna Gora šokirala saopštenjem nakon skandalozne zabrane

Autor: Tanjug

Vesti

02.11.2018

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle objavljivanja informacije da je zabranjen ulaz četvorici srpskih intelektualaca u Crnu Goru, oglasila se sinoć crnogorska vlada saopštenjem u kojem se navodi da tim potezom štiti stabilnost i bezbednost od nedobronamernih.

RepublikaFoto: Tanjug/O. TOSKIĆ
Matija Bećković

- Ustavna i moralna obaveza Vlade Crne Gore jeste da od nedobronamernih pojedinaca štiti stabilnost i bezbednost, i spokoj svih građana, uključujući i državotvorna, patriotska i nacionalna osećanja najvećeg broja njih - navodi se u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Takav pristup isključivo ima za cilj sprečavanje da, kako se navodi, strani državljani vređaju ugled i slave nasilni nestanak Crne Gore.

- Uvereni smo da bi se na sličan način ponela i svaka druga odgovorna vlada, bilo gde na svetu. S tim u vezi, ne samo da razumemo već i cenimo kada predsednik (Aeksandar) Vučić i drugi srpski zvaničnici štite interese i dostojanstvo Republike Srbije - navodi se u saopštenju.

Ulazak u Crnu Goru zabranjen je književniku Matiji Bećkoviću, istoričarima Čedomiru Antiću I Aleksandru Rakoviću, kao i profesoru Dejanu Miroviću.

Odluka o zabrani je doneta uz obrazloženje da su oni opasni po bezbednost crnogorske džave.

Reagujući na odluku crnogorske vlade da zabrani ulazak srpskim intelektualcima u tu zemlju, predsednik Vučić je ranije juče ocenio da im je zvanična Podgorica uvela ne verbalni delikt, već delikt mišljenja, što je, podseća, nezamislivo i nedopustivo u Evropi u 21. veku.

Vučić je rekao i da zvanično Srbija o toj odluči nije obaveštena, te najavio da će Beograd reagovati.

- Država Srbija mora da reaguje. Ovo je nešto čime sam bio šokiran, jer mi smo zabranili ulaz kriminalcima, licima sa poternica, licima koje pripadaju (kriminalnom) kavačkom i škaljarskom klanu - rekao je Vučić i dodao da je neko drugi kao odgovor na to, "ili ne znam šta već", zabranio drugačije mišljenje. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading