LONČAR: Nije tačno da zdravstveni radnici neće da se vakcinišu!

Autor: Tanjug

Vesti

05.11.2018

08:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da nije tačno da zdravstveni radnici neće da prime vakcinu protiv sezonskog gripa.

RepublikaFoto: Tanjug
Zlatibor Lončar

- Zdravstveni radnici su najodgovorniji ljudi, koji vode računa o pacijentima, ali i sebi i svojoj porodici. Dezinformnacija je da neće da prime vakcine - rekao je Lončar za TV Pink.

On kaže da je bilo prvo napisa u medijima da nema vakcina za zdravstvene radnike, a sada informacija da neće da prime. 

Ministar kaže da medicinskim sestrama predstoji najveće povećanje plate od 12 odsto, dok će lekarima plate biti povećane za devet odsto. 

Kako bi se sprečio odlazak zdravstvenih radnika u inostranstvo Lončar kaže da će se nastaviti sa zapošljavanjem najboljih diplomaca medicinskih fakulteta, da će posle 100 koji su već dobili posao, biti zaposleno minimum još 50, da će nastaviti sa odobravanjem specijalizacija.

"Opozicija nema šta da ponudi, pa prete vešanjem"

Lončar kaže da opozicija kada nema argumente da napada vlast, onda to čini agresijom i mržnjom - prete vešanjem, silovanjem.

- Prevladala je neverovatno agresija i mržnja jer nemaju ništa da ponudite. Nervoza je velika među njima, te sada prete da će da vešaju, ubijaju... Ljudi počinju da veruju da su dovoljno jaki. Molim građane Srbije da razmišljaju ko donosi bolje sutra za njihovu decu - rekao je Lončar.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading