Evo kako teku pripreme za Putinov dolazak u Srbiju: Na dnevnom redu će biti i Turski tok!

Autor: Republika

Vesti

09.11.2018

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon sastanka Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju između Rusije i Srbije, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i potpredsednik Vlade Ruske Federacije Jurij Borisov kazali su da su tokom današnjeg sastanka razgovarali o pripremi posete predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji u januaru sledeće godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

Kako je rekao Dačić na zajedničkoj konferenciji za novinare, poseta ruskog predsednika je planirana za sredinu januara sledeće godine i za Srbiju predstavlja veoma važan politički događaj.

- Srbija se sprema za posetu predsednika Putina. Ta poseta mora biti dobro organizovana i sadržajna - kazao je Dačić i dodao da su danas razgovarali i dogovarali sporazume koji bi mogli biti potpisani prilikom posete predsednika Putina Srbiji. Borisov je naveo da su danas dogovarali sporazume koji bi mogli biti potpisani tokom posete predsednika Putina Srbiji i naveo da bi jedan od njih mogao da bude i u vezi Turskog toka.

Dodao je da su tokom današnjeg sastanka razgovarali i o sledećem zasedanju Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju između Rusije i Srbije u Beogradu, koje će se održati nakon posete predsednika Putina, u svakom slučaju u prvoj polovini 2019. godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading