Čekamo da se dogodi tragedija iz 2011. godine?! Devojčicu udario drug pesnicom u glavu - zbog traume menja školu

Autor:

Vesti

11.11.2018

16:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Desetogodišnja Sara iz Sremske Mitrovice zadobila je potres mozga u školi u četvrtak kad ju je dečak iz odeljenja više puta udario pesnicom u glavu.

Nasilje u školi veliki problem celog društva

Zbog velike traume najverovatnije će promeniti školu, jer ne želi da se vraća u odeljenje u kojem je siledžija. Posle udarca, devojčica je došla kući i onesvestila se. Povrede su mogle biti kobne jer je ranije bolovala od leukemije, zbog čega su joj pretakali krv kroz vene na glavi. 

- To je veliki strah, trauma! Moja Sara je stvorila otpor prema vraćanju u odeljenje u kom je i taj dečak. Neće ni da čuje za tu školu, boji se. Zato smo odlučili da pokušamo da je upišemo u drugu. Strašno mi je žao što se to desilo, ona je obožavala svoje odeljenje, ali posle ovoga moje dete više nije isto - priča za medije njena majka Bojana Jovanović.

SLUČAJ NASILJA KOJI JE DIGAO SRBIJU NA NOGE

Slučaj Alekse Jankovića iz Niša, koji je zbog trauma od vršnjačkog nasilja sebi oduzeo život 10. maja 2011. godine trebalo bi da nas podseti svaki put kada se dogodi da jedno dete trpi torturu na to da nasilna deca, njihovi roditelji i neodgovorna školska uprava mogu da upropaste život ne samo jednom dete, več čitavoj generaciji učenika, koji neće zaboraviti smrt svog drugara iz klupe do kraja života.

  • Četrnaestogodišnji Aleksa Janković oduzeo je sebi život skokom sa zgrade u kojoj je živeo, nakon osam meseci fizičkog i verbalnog zlostavljanja od strane svojih vršnjaka. 
  • Njegovi roditelji još uvek pokušavaju da izdejstvuju usvajanje "Aleksinog zakona", koji bi pomogao u suzbijanju vršnjačkog nasilja i spasio drugu decu Aleksine sudbine.
  • Bivša direktorka Osnovne škole Sreten Mladenović Mika“ u koju je išao Aleksa, Suzana Popović Ickovski radi kao bibliotekarka. To joj je treća škola po redu.
RepublikaFoto: Privatna arhiva
Aleksa Janković bi sada imao 21 godinu
  • Jasmina Stanković, tadašnja predsednica Školskog odbora, koja je odbila da smeni Suzanu Popović, nagrađena je direktorskom pozicijom.
  • Psiholog Slađana Golubović i dalje radi u školi i uključena je u projekatu GIZBOS sa donacijama iz inostranstva.
  • Milena Cvetković, nastavnica biologije je kratko bila predsednik školskog odbora nakon postavljanja Jasmine Stanković na mesto direktorke. Između ostalog ona je učesnik konkursa za najboljeg pedagoga Srbije.

Kovinka Radekić, učiteljica Osnovne škole "Sveti Sava", poslala je dve poruke u kojima se raspituje za stanje devojčice, a školska uprava utvrđuje sve okolnosti događaja. 

- Razočarana sam, teško mi je. Sara je mirna i povučena, znam da nikoga nije dirala i nije trebalo ovo da joj se desi. Ima želju da uči i da čita, ali zasad mora strogo da miruje jer je opet imala velike bolove. U utorak ću otići u školu, pa ćemo videti šta dalje - kaže Jovanovićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Roditelj

12.11.2018 17:32

Nažalost nasilje u školama je sve više i sve gore. Jedan od razloga je i decenijska nebriga i karijerni pristup ovom problemu koji je postao vrlo isplativ kroz razne projekte na ovu temu i to u periodu od 2007 kada se u ministarstvo prosvete ubacila kojekakva klika u vidu kojekakvih organizacija i kvazi eksperata !