VUČIĆ: Može Tači da juri Putina koliko hoće, ali...

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

13.11.2018

10:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nismo oduševljeni svakom fotografijom, ali svako ima svoju politiku i poziciju, kao što je ima i Srbija, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić povodom fotografije na kojoj se u Parizu rukuju ruski predsednik Vladimir Putin i kosovski predsednik Hašim Tači.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

- Može Tači da juri Putina koliko hoće, ali neće dobiti podršku za bilo šta s čime se Srbija ne saglasi - rekao je Vučić na pres konferenciji i istakao da smo u ovom trenutku "mnogo daleko od usaglašavanja".

Naveo je da kao što Rusija ima svoje interese, imaju ih i SAD. 


- To što se ja vidim sa Trampom ne znači da će SAD da promeni mišljenje o Kosovu, kao što ga neće promenti ni to što je Tramp rekao da su Srbi veliki narod - primetio je predsednik Vučić. 

Tako je uveren da ni Rusija neće menjati poziciju i da će, kao i do sada, biti uz Srbiju. 

Za fotografju Putina i Tačija je rekao da ne zna kada je napravljena u Parizu, gde je juče održana ceremonija povodom 100 godina primirja u Prvom svetskom ratu, ali zna kako je Putin reagovao na samoj ceremoniji kada je shvatio sa kim se rukuje. 


A povodom Tačijevih navoda o tom razgovoru, rekao je: 

- Nije to moja stvar. To je pitanje za Rusiju i za Prištinu. Nije na nama da vodimo računa šta će da radi velika sila kao što je Rusija, nije na meni ni da kukam... - rekao je Vučić. 

- Ne verujem da je Putinu uvek lako, uprkos činjenici da EU de fakto podržava nezavisnost Kosova, a da se mi nalazimo na evropskom putu. Nije mu lako. Nismo oduševljeni svakom fotografijom. U politici nema ljubavi, već samo interesa - poručio je Vučić. 

Rusija je, istakao je, naš prijatelj, sa Rusijom imamo dobre odnose i imaćemo još bolje odnose. 

Naveo je da ruski predsednik Putin dolazi u Srbiju u januaru iduće godine, a da nikad neće otići u Prištinu. 

U decemrbu, dodaje, u Srbiju dolazi i francuski predsednik Emanuel Makron, koji, naglasio je, takođe neće otići u Prištinu. 

Istakao je da u Srbiju dolaze i kineski predsednik i premijer i predsednik Izraela, kao i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan i drugi ljudi, sa različitih strana sveta. 

- Pitaju me kako mogu da poznajem Orbana i Soroša. Mogu, to je najveća pohvala srpskoj politici, jer je uspela da izvuče najviše na različitim stanama sveta - poručio je Vučić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (54)

Loading
Petra

13.11.2018 10:59

Predsednik Putin nikada nece doci na KiM u posetu Taciju, niti ce ikada podrzati i jednju njgovu ideju.

Zora

13.11.2018 11:01

Predsednik Vucic je u pravu!Rusija je uz nas!

Luka

13.11.2018 11:02

Videli smo vec kako su pristinski zvanicnici leteli i vijali strane drzavnike da se slikaju i po Njujorku, Taci je to isto uradio u Parizu, nikakav dogovor nije uspeo da napravi.

mima

13.11.2018 11:03

Tači samo može i da trči za Putinom, ali to je sve.