Stefanović najavio brutalan obračun države sa nasilnicima: Najvažnija novina je institut "tri udarca"!

Autor: Republika

Vesti

14.11.2018

15:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova najavio je da će uskoro predati inicijativu za izmenu krivično-pravnog okvira koji podrazumeva pooštravanje kazni za nasilje, ali i uvođenje drakonskih kazni za povratnike.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Nebojša Stefanović

- Uskoro ću uputiti inicijativu za izmenu krivično-pravnog okvira u Republici Srbiji kako bi se pooštrile kazne za krivična dela nasilja. Osnovni cilj je da se svi nasilnici, bez obzira o kom vidu nasilja je reč, još oštrije kažnjavaju, kako bi uticali na kolektivnu svest građana Republike Srbije i na njihov osećaj bezbednosti. Smatram da svaki oblika nasilja mora imati još drastičnije zakonske sankcije - rekao je Nebojša Stefanović.

- Predlog koji ću uputiti, a koji će se odnositi na izmene više zakona, kao najveću novinu svakako će sadržati uvođenje instituta "tri udarca" koji se prevashodno odnosi na povratnike, a koji sukcesivno implementiraju neke evropske države u svoja krivična zakonodavstva - naglasio je ministar unutrašnjih poslova.

Suština predloga koji će uputiti je da svako ko ponovi neko krivično delo sa elementima nasilja bude oštrije kažnjavan, a ukoliko to učini tri puta onda kazna mora biti drakonska

Rukovođen prevashodno interesima građana ove zemlje i njihovom bezbednošću, koja je u svakom trenutku primarna, ministar ističe da nasilje predstavlja rastuću društvenu opasnost.

- Nakon detaljne analize pravnog okvira, mislim da je ovo najefikasniji način da se nasilje suzbije, kako sa aspekta rada policije, tako i pravosudnih organa - zaključio je Stefanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (76)

Loading
Gorana

14.11.2018 15:20

Tako i treba. Svako ko vrsi bilo koji vid nasilja treba da odgovara za to na najtezi moguci nacin.

Jelena

14.11.2018 15:23

Mora se stati na put nasilju ma koje god ono bilo u pitanju.

gana

14.11.2018 18:18

@Jelena - Nasilje se najostrije treba kazniti.

Mija

14.11.2018 15:28

Svaki oblik nasilja treba da se kazni a poostravenjm zakona ce se smanjiti broj nasilnika.