Raskrinkana velika zavera: Izdaja Vučića u SNS

Autor:

Vesti

08.01.2019

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bez uvijanja u diplomatske oblande šef SNS i predsednik države Aleksandar Vučić poručio je svojim saborcima da zna poimence ko od njih planira da mu zabije nož u leđa šurujući sa opozicijom i stranim ambasadama. Poverljive razgovore o "kombinacijama" nekih iz SNS sa njegovim političkim protivnicima Vučić je prvo obavio u stranci sa najbližim krugom ljudi, a potom je upozorenje izneo javno u autorskom tekstu.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vučić

- Vučić je već neko vreme svestan da su pojedini naprednjaci spremni da ga izdaju prvom prilikom ako procene da im dil sa opozicijom ili šurovanje sa stranim ambasadama može osigurati pozicije - kažu naši izvori bliski vrhu naprednjaka, te dodaju da Vučić neće trpeti takve "političke avanture" u svojim redovima.

BEZ KOMPROMISA

Sa predstavnicima bivših režima neće biti kompromisa, iako pojedinci iz SNS sarađuju sa opozicijom, jasan je Vučić.

- Bez povlačenja pred njima, bez ikakvih dogovora sa takvim političarima i bez trunke straha pred njihovim pokušajima da se ponovo dočepaju vlasti, koja je za njih ništa drugo nego nova rasprodaja svega što vredi u Srbiji - naveo je Vučić.

 

 

Dodao je i da se ne plaši opozicije, kao ni "kombinacija" koje pravi sa ljudima iz SNS i njenim koalicionim partnerima.

- I ne interesuju me njihove kombinacije s nekim ljudima iz moje partije, pojedinim koalicionim partnerima koji već razmišljaju kako bi mogli da budu jezičak na vagi i opet promene stranu - napisao je šef države.

7 GODINA SNS NA VLASTI

MIŠJA RUPA

Gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik SNS Miloš Vučević za naš list poručuje da će se o tome tek razgovarati.

- Prepoznaće se oni sami. Verujem da ćemo o tome otvoreno razgovarati na sastancima unutar stranke u narednih nekoliko dana - zaključuje Vučević.

Poslanik SNS Vladimir Đukanović za Srpski telegraf ističe da zna imena onih koji bi izdali Vučića.

- Tačno znam na koga misli Vučić, imam i ja neka saznanja... Čim zagusti, ti ljudi će da okrenu leđa Vučiću i lako da se prešaltaju u druge političke tabore samo kako bi sačuvali pozicije. Njima je savest nečista i, što je najgore, radi se o ljudima koji su, nažalost, trenutno na visokim pozicijama u državi - poručuje Đukanović.

Dačić: Ja sa Tadićem? Naučna fantastika!

Komentarišući to što bivši predsednik države i DS Boris Tadić najavljuje koaliciju sa SPS, Vučić kaže da takva koalicija ni Tadiću ni socijalistima ne bi bila prvi put, ali da ne veruje da bi SPS u nju ušao, bar ne dok je snaga SNS velika kao što je danas.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ivica Dačić

- A u budućnosti, ko će ga znati... A to što uglavnom svi zaćute kad krenu veliki pritisci i kada misle da nešto može da ode i na jednu i drugu stranu... Mene to ne zanima, ja sam na to spreman od prvog trenutka - rekao je Vučić.

Lider socijalista Ivica Dačić kategorički odbija svaku mogućnost ponovne saradnje sa Tadićem, ali i Đilasom, Jeremićem. 

- Ja sa Tadićem! Nikada više! To je naučna fantastika. Video sam ja kako oni sarađuju. Zabijaju noževe u leđa, podmeću afere, nameštaju skandale. Ne treba mi to više u životu. Radije ću biti opozicija nego što bih s njima. Pa taj isti Tadić, koji sad priča o saradnji sa SPS, tužio me je  za klevetu. Hoće s nama u koaliciju, a u martu imamo suđenje - ističe Dačić i dodaje da će se odazvati sudskom pozivu ukoliko bude u zemlji.

S druge strane, potpredsednik SNS Milenko Jovanov dodaje da neki funkcioneri SNS zaborave da sve, ali baš sve što imaju u političkoj karijeri, duguju Aleksandru Vučiću.

- Oni prave bedne dogovore tipa "ne diraj me, ne diram te" i veoma mirno i staloženo gledaju kako isti ti sa kojima se dogovaraju najodvratnije udaraju po Vučiću i njegovoj porodici. I to im ništa ne smeta sve dok su lepo skriveni u svojim mišjim rupama i dok boga mole da ih se niko ne seti da su živi i da postoje. Kakva im je računica, ne znam, ali je takav način razmišljanja odvratan, ogavan, nezahvalan i neljudski - podvlači Jovanov.

Vesić: Đilas i Jeremić bi da unište Srbiju

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić za Srpski telegraf navodi da ne zna na koga je Vučić mislio.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Goran Vesić

- Siguran sam da će predsednik o tome da govori kada bude smatrao da treba. Sigurno je da u našoj stranci nema mesta za one koji misle da mogu da šuruju sa Đilasom ili Jeremićem, koji su upropastili Srbiju, a sada po svaku cenu pokušavaju da se dočepaju vlasti. Svako ko na bilo koji način pokušava da sarađuje sa Đilasom učestvuje u uništavanju Srbije. To je jasno - naglasio je Vesić.

Antić: Koalicija stabilna

Koalicija SPS i SNS je apsolutno stabilna i potpuno posvećena razvoju Srbije, poručio je funkcioner socijalista i ministar energetike Aleksandar Antić.

Na pitanje novinara da li je vladajuća koalicija stabilna, rekao je da te dve stranke imaju istu viziju moderne Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Antić

- Koalicija je apsolutno stabilna, posvećeni smo razvoju Srbije. Imamo istu viziju moderne Srbije, zajedno sa SNS i Vučićem planiramo da Srbija bude bolje mesto za život i verujem da smo u tome izuzetno uspešni - rekao je Antić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (59)

Loading
Daliborka

08.01.2019 10:14

Realno je ocekivati da neko zagrize mamac opozicije i izda Vucica, ali to nece uticati na izbor gradjana Srbije koji velikom vecinom podrzavaju predsednika Srbije.

taichy

08.01.2019 10:17

Ti koji izdaju, ne zasluzuju da budu u pobednickoj partiji, u timu najboljih. Slabih karika se treba osloboditi. Ovo je tim jakih ljudi, sposobnih, hrabrih, i nije za one koji se skrivaju u misije rupe. A kada su se vec sakrili tamo, neka tamo i ostanu.

Vera

08.01.2019 10:18

Koalicija sa SPSom je sasvim stabilna,,a na predsedniku je da sve koji rade protiv stranke od koje su sve dobili,ocisti od istih.

aca

08.01.2019 10:21

E na dve stolice niko neće da sedi , ili je za ili je protiv!