Sneg dva metra: U Lučanima proglašena vanredna situacija

Autor: b92.net, Republika

Vesti

10.01.2019

20:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U opštini Lučani proglašena je vanredna situacija na celoj teritoriji zbog neprestanih snežnih padavina, saopštio je Štab za vanredne situacije te opštine.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

- Štab je doneo odluku o proglašenju vanredne situacije nakon sagledavanja stanja na terenu i posle snežnih padavina koje neprestano padaju u opštini Lučana skoro 24 sata - navodi se u saopštenju.

U rubnim delovima opštine Lučani snežni nanosi dostigli su visinu do dva metra a mnogi putni pravci potpuno su neprohodni. 

Teška situacija je u planinskim delovima opštine, gde je temperatura ispod nule i ima dosta leda na putu. 

 

 

Čišćenje snega je posebno otežano jer vremenski uslovi ne dozvoljavaju da se u brojnim delovima opštine očisti sneg, koji se pretvara u snežni nanos i tako onemogućava bilo kakvu saobraćajnu komunikaciju. 

- Sva mehanizacija javnih preduzeća je trenutno na terenu sa zadatkom da se neprestano od snega raščišćavaju svi opštinski putevi prvog i drugog prioriteta - navodi se u saopštenju Štaba za vanredne situacije. 

Opštinski štab za vanredne situacije u Lučanima od Republičkog štaba traži pomoć u nafti i gorivu koja je neophodna mesnim zajednicama za raščišćavanja seoskih i nekategorisanih puteva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading