Srpska narodna partija: Presuda Karadžiću dokazala - Hag je lažni sud

Autor: Tanjug

Vesti

20.03.2019

16:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska narodna partija u saopštenju za medije smatra da je osudom Radovana Karadžića na doživotnu kaznu zatvora Haški sud još jednom pokazao da je "lažni sud", čiji je jedini cilj od osnivanja progon čitavog srpskog naroda kroz optužbe političkog i vojnog rukovodstva Srbije, RS i krajiških Srba.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Nenad Popović

- Ovakvom presudom Karadžiću, lideru i osnivaču Republike Srpske, sada žele da ospore neupitnu i na velikim žrtvama izvojevanu slobodu srpskog naroda preko Drine, kojem je u osvit raspada bivše zajedničke države pretio novi progon i stradanje - navodi SNP u saopštenju.

Zapadnim zemljama je oduvek bio cilj da oslabe i ponize srpski narod na Balkanu, njegovu državotvornost i slobodu, progonom i presudama na svojim lažnim međunarodnim sudovima protiv srpskih predsednika, premijera i generala, konstatuje SNP te zaključuje da oni "žele večito da nas drže ucenjenim, slabim i uplašenim".

 

 

S druge strane, kako navode, a nasuprot drakonskoj presudi Karadžića, puštaju da se slobodno i mirno šetaju "osvedočeni ubica iz Srebrenice Naser Orić i kosovski trgovci organima i zločinci Hašim Tači, Ramuš Haradinaj, Kadri Veselji i Fatmir Ljimaj". 

U svemu tome cilj su im, smatraju u SNP, Bosna bez Republike Srpske i nezavisno Kosovo, te poručuju: "Srbija mora još odlučnije da štiti Republiku Srpsku i da se bori za Kosovo, čvrsto braneći svoj Ustav, Rezoluciju 1244 i Dejtonski sporazum".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading