Bolesnika čeka zatvor: Hapse Milojka zbog pedofilije!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milijana i Milojko lažu da su ušli u vezu tek kada je ona napunila 17 godina. Zajedno su oni bili mnogo, mnogo ranije...

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Milojko i Milijana Božić

Ovo je juče za Srpski telegraf otkrila bliska rođaka Milojka Božića (74), čija je veza sa 53 godine mlađom Milijanom Bogdanović (21) danima centralna tema u Srbiji. Slično su naši reporteri koji su bili u selu Pilatović, kod Požege, čuli i od nekih komšija ovog para koji iz razumljivih razloga nisu želeli da navode svoja imena.

Saznanja meštana Pilatovića bacila su potpuno novo svetlo na priču o Milojku i Milijani, pa bi u čitav slučaj moglo da se uključi i tužilaštvo. Posebno kada se imaju u vidu izjave njih dvoje da se "znaju bukvalno ceo život". Naime, s obzirom na to da je u Srbiji dozvoljeno stupiti s nekim u seksualne odnose tek kada napuni 14 godina, i to isključivo uz nedvosmisleni pristanak te osobe, jasno je da bi se radilo o ozbiljnom krivičnom delu koje je počinio Milojko ukoliko se ispostavi da su oni bili u vezi i pre njene 14. godine. Tada bi nadležni organi morali da privedu Božića bez obzira što je u rijalitiju "Parovi". Inače, za ovo krivično delo predviđena je kazna od tri do 12 godina zatvora.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BESNI_MEDVEDICI (@besni_medvedici) on Mar 27, 2019 at 10:24am PDT

 

SVAŠTA JE SUMNJIVO

Naša sagovornica iz Pilatovića, Milojkova rođaka, kaže da oni namerno kriju od kada su zajedno jer su svesni da je ono što su u stvari uradili kažnjivo.

- Stalno potenciraju tih 17 godina, a svi, pa i njeni roditelji, znaju da su počeli da se viđaju mnogo ranije. Malo je mesto i svi su ih viđali još davnih godina. Pa ona sama ne krije da je i pre Milojka bila sa starijim muškarcima. Sada ga štiti i ni za živu glavu ne bi otkrila istinu, zato i priča to što priča - kaže Milojkova bliska rođaka.

Da u svemu ima mnogo toga sumnjivog, pa čak i elemenata pedofilije, smatra Igor Jurić, otac svirepo ubijene devojčice Tijane Jurić, koji vodi fondaciju sa njenim imenom. On je uputio poruku da je apsolutno protiv davanja publiciteta ljudima poput Milojka.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

- Objavljivanjem naslovnica, dajući prostor na nacionalnoj frekvenciji, podržavate pedofiliju, draga gospodo. Sutra kada vam sličan pedofil napadne ćerku ili sina, rođaku ili ćerku prijatelja setite se ovog čoveka i onoga što ste podržali. Priznao je da su zajedno od njene 15. godine - nije krio ogorčenje Jurić.

Psiholog Aleksandra Janković napominje da Milojko i njeni roditelji nisu smeli da dozvole tu vezu sve dok je Milijana bila maloletna.

Aleksandra Janković: Ona je u periodu kada je započela vezu sa Milojkom još bila dete i na njene odluke trebalo je da utiču roditelji

- Ona je u periodu kada je započela vezu sa Milojkom još bila dete i na njene odluke trebalo je da utiču i da ih usmeravaju upravo roditelji. Gde su oni bili kada se ona upustila u tu vezu. S druge strane, Milijana je rekla da je pobegla od roditelja, otišla da živi sa bakom, a to sigurno utiče na njen izbor partnera pošto je mislila da će u starijim muškarcima pronaći zaštitu - objašnjava naša sagovornica.

RepublikaFoto: facebook.com/Bor Boranima
Branko Perić

SLUČAJ IZ BORA

A da za tužilaštvo u ovom slučaju i te kako ima posla, svedoči i ono što se krajem prošle godine dogodilo u Boru. Tamo je pukla bruka kada su se pojavile slike na kojima Branko Perić, 60-godišnji političar i zamenik gradonačelnika, ljubi i grli 15-godišnju devojčicu. Iako je ona sama pristala na to (on je tvrdio da joj je samo malo slobodnije čestitao uspeh na nekom takmičenju) i čak sama objavila slike na svom Fejsbuk nalogu, Perić je uhapšen po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva. U pritvoru je proveo mesec dana pod sumnjom da je polno uznemiravao devojčicu.

REAKCIJE

Jovan Marić, seksualni psiholog

- Ne podržavam to što je u tim godinama spavala sa toliko starijim muškarcem jer smatram da do 18 godine nije ni emotivno ni telesno zrela osoba. Ipak, ukoliko ona kaže da je želela da spava i da bude s njim, ne može niko da to osudi. Ona od 14 godine može da se izjasni s kojim muškarcem želi da bude, sa 15 s kojim od roditelja će da živi

Goran Tomin, psiholog

- Sigurno je da osoba od 15 godina nije zrela, za razliku od njega koji ima i iskustvo i zahvaljujući tome u mogućnosti je da manipuliše njom i da je iskoristi

Advokat Simić: Nema zastarelosti

Advokat Ivan Simić kaže da s obzirom na maksimalnu visinu kazne koja je u vreme potencijanog izvršenja krivičnog dela bila 12 godina zastarelost nije nastupila.

- Ipak, ovde je pitanje krivične odgovornosti vrlo kompleksno. Prvo bi moralo da se utvrdi da je neko sa drugom osobom ušao u emotivni odnos u vreme dok je ona imala manje od 14 godina. Ukoliko je eventualno oštećena u međuvremenu postala potpuno poslovna sposobna i istovremeno je i dalje u vanbračnoj zajednici sa eventualnim počiniocem, tužilac bi se teško opredelio da goni jer bi ključna stvar za dokazivanje bila u rukama eventualno oštećene.

Sutra: Otkrivamo nove tajne o Milojku i Milijani

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading