Otkrivamo: Putin sprečio krvavi plan Šiptara

Autor:

Vesti

29.04.2019

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruske službe otkrile su pre desetak dana da se vlasti u Prištini tokom vaskršnjih praznika spremaju da zauzmu sever Kosova. Upravo zbog toga, kako saznaje Srpski telegraf u obaveštajnim krugovima, Putin je u petak, nakon sastanka s Vučićem, poslao direktnu i nedvosmislenu poruku Šiptarima i njihovim zapadnim mentorima: "Rusija neće dozvoliti napade na Srbiju u bilo kom smislu osim u političkom". Nakon toga, od akcije se odustalo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
DOKAZ PRIJATELJSTVA: Vučić i Putin prošlog petka u Pekingu

Prema saznanjima našeg lista, ruski predsednik pažljivo je izabrao trenutak za ovakvu direktnu poruku, koja ne ostavlja nikakvu dilemu niti mogućnost dvojakog tumačenja.

- Ruske službe presrele su pre izvesnog vremena nekoliko razgovora prištinskih čelnika sa ljudima u inostranstvu iz kojih su dobili inicijalne informacije šta se sprema. Potom su došli do detaljnih operativnih saznanja da Šiptari tokom praznika planiraju akciju kojom bi rasporedili svoje snage na severu Kosova, a sve pod paravanom navodnog čišćenja tog dela KiM od kriminalnih klanova - objašnjava naš sagovornik, jedan od najiskusnijih srpskih obaveštajaca, koji ima dobre kontakte u ruskom službama.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd

MOJ STAV

Živadin Jovanović

BIVŠI ŠEF DIPLOMATIJE

Nova realnost u globalnim odnosima čini nervoznima Prištinu i njihove mentore. Oni računaju sa tim da će im pomoći nove strukture u američkoj vlasti. S druge strane, Vučić na sastanku u Berlinu treba da upozoriti da se u Prištini, iako Beograd želi mirno rešenje, orijentišu na neke druge metode

STIŽE I HILARI

Kako dalje navodi, cilj je bio da se Srbija pred današnji sastanak u Berlinu dovede pred svršen čin.

- Naravno, suludo bi bilo pomisliti da su Albanci samostalno isplanirali ovakvu akciju. Upravo suprotno, iza njih i dalje stoje mentori sa Zapada, pre svega Britanci i deo američke administracije koji nije lojalan Trampu - kaže naš sagovornik.

Foto: Tanjug/AP
HARADINAJ BI REPRIZU: U pogromu 2004. Albanci skrnavili čak i srpske svetinje

Čović: Britanija i Nemačka koordinisanim naporima pokušavaju da predstave severne opštine kao kriminalne sredine

Postojanje ovakvog plana nagovestio je i Nebojša Čović, koji je ranije vodio Koordinaciono telo za KiM i izvanredno je upućen u dešavanja u južnoj srpskoj pokrajini.

Šta je tačno rekao ruski predsednik

"Rusija će pomagati i podržavati Srbiju. Rusija neće dozvoliti da bilo ko na bilo koji način dira Srbiju ili je napada po nekakvom drugom smislu, osim političkom."

- Priština sprema veliku proslavu povodom 20-godišnjice, kako oni kažu, oslobođenja, dolaze im Madlen Olbrajt i Hilari Klinton. Biće im potreban neki zvučan korak koji ima težinu, što je, imajući u vidu koordinisane napore Britanije i Nemačke da predstave severne opštine kao kriminalne sredine i izjave čelnika Kfora, najverovatnije zaokruženje "suvereniteta" na celoj teritoriji KiM - naveo je Čović za naš list.

Foto: Starsport
TNebojša Čović

Kako za Srpski telegraf navodi Ljuban Karan, pukovnik KOS u penziji, više nema dileme da li je u pitanju samo vojno zastrašivanje Srbije ili se Šiptari zaista pripremaju za upad na sever Kosova.

Karan: Bitan faktor u ovakvim planovima su verski praznici, ne biraju se ti datumi slučajno

- Oni hoće Srbiju da dovedu pred svršen čin jer računaju da mi ne bismo smeli da upotrebimo vojsku, pošto bi ispalo da napadamo zonu koja je pod zaštitom Kfora. Oni sprovode ozbiljne pripreme na poligonima po Kosovu, kao i u bazi Krivolak u Makedoniji - navodi Karan.

NOĆNI LETOVI

Kako dalje ističe naš sagovornik, prištinsko rukovodstvo sve vreme igra na kartu toga da Tramp neće dugo ostati predsednik.

- Uzevši u obzir to da se pre nekoliko dana Bajden zvanično kandidovao za predsedničke izbore, jasno je od koga očekuju podršku. Još jedna jako važna stvar jeste povratak mudžahedina iz Sirije. Postoje famozni noćni letovi kojima se oni vraćaju, a oni su prekaljeni u teškim borbama - objašnjava Karan i dodaje:

Foto: youtube.com/TV Pink
Ljuban Karan

- Jasno je da su bitan faktor u ovakvim planovima i verski praznici, ne biraju se ti datumi slučajno, tada su ljudi opušteniji, čak i Srbi na Kosovu. Nije, međutim, mala stvar kad predsednik Rusije kaže to što je rekao u petak. Ako Putin otvoreno kaže da će stati u odbranu Srbije, to svakoga mora da pokoleba u namerama.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
distrikt krajina

29.04.2019 15:39

"Када се слонови туку, страда трава". Српски народ је у последње три деценије између чекића и наковња. Ми морамо вратити самопоштовање и бити своји. Ако не знамо како се то ради онда требамо копирати Израел.