Ludilo mozga! Pevačica i harmonikaš plaćaju rušenje Vučića

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznata srpska pevačica i harmonikaš koji su godinama maltene držali monopol na estradi jedni su od glavnih finansijera opsežne operacije čiji je cilj rušenje (ili bar slabljenje) Aleksandra Vučića.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

Njih dvoje urotili su se sa jednim od najbogatijih Srba, tajkunom koji je takođe uključen u estradni i TV biznis. Oni su s njim povezani i poslovno, a spaja ih i otvorena mržnja prema Vučiću, koju mnogo i ne kriju.

DOBIO DEO KOLAČA

Pevačica i harmonikaš ostrvili su se na predsednika Srbije i sadašnju vlast nakon što im je onemogućeno da se bogate mutnim radnjama, neplaćanjem poreza i računa za struju i druge energente, sve u vreme nekih bivših režima. U tome im je od najveće pomoći bio jedan tada uticajni političar, koji je godinama obavljao visoke državne funkcije, uvek, nekako "slučajno" u blizini državne kase.

- Godinama su pevačica i harmonikaš obrtali milione na estradi i u TV biznisu, a leđa im je čuvao političar koji se pre nekoliko godina potpuno povukao s javne scene. Oni svoju bliskost nisu tajili, javno su se slikali na raznim događajima i proslavama, išli jedni drugima na slave i posećivali se. To im je svima odgovaralo. Dok su njih dvoje gradili i uvećavali imperiju, on je verovatno imao deo tog kolača - objašnjava sagovornik Srpskog telegrafa, koji je i sam jedno vreme bio deo tog kruga, ali se, kako kaže, povukao kad je video šta se sve radi.

RepublikaFoto: Photo by Zach Lucero on Unsplash
Poznata pevačica se sveti Vučiću - Foto: Ilustracija

Pre dolaska Vučića na vlast, kompanija pevačice i harmonikaša bila je na vrhuncu po prilivu novca.

- Međutim, od 2012. situacija se promenila i oni nisu više mogli tako da manevrišu, pa su mic po mic ulazili u dil sa tajkunom koji je delom u njihovoj branši i lako su se našli, kako se to već kaže. Uostalom, imaju oni mnogo toga zajedničkog, između ostalog, i prikrivanje tragova novca kako bi se umanji porez, kao i krađu struje - navodi izvor našeg lista.

KAKO RADE PROTIV VUČIĆA

1. Finansiraju opozicione stranke
2. Preko TV kanala u kom imaju udeo napadaju Vučića i vlast
3. U zajedničkoj firmi koju imaju s tajkunom, fiktivno zapošljavaju javne ličnosti koje se eksponiraju izjavama protiv Vučića i njegovih saradnika
4. Pojedine javne ličnosti fiktivno ili stvarno angažuju na skupo plaćenim projektima, kojima im u stvari isplaćuju naknadu za javno angažovanje protiv vlasti
5. Donacijama ili preko fiktivnog marketinga pomažu delovanje pojedinih medija protiv Vučića i vlasti

U međuvremenu, tajkun je otkupio većinski udeo u kompaniji kojom su gazdovali pevačica i harmonikaš, pa je, uz dodatnu finansijsku injekciju, kampanja protiv Vučića poprimila nove, još brutalnije oblike (pogledajte okvir).

- U toj svojoj zajedničkoj firmi, koja se inače u velikoj meri bavi šou-biznisom, oni, između ostalog, fiktivno zapošljavaju ili angažuju na izmišljenim projektima javne ličnosti koje se eksponiraju izjavama protiv Vučića i njegovih saradnika. Time im u stvari plaćaju ovo njihovo delovanje - kaže naš sagovornik.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Božidar Spasić

IZNUTRA I SPOLJA

Bivši obaveštajac Božidar Spasić u izjavi za Srpski telegraf kaže da je predsednik trenutno najviše napadan iznutra, ali da je zapravo taj napad indukovan ili koordiniran spolja, a pipci takvog delovanja su bez sumnje i u svetu estrade i TV biznisa.

- Jednostavno, vodi se kampanja koja ima za cilj slabljenje Vučićeve pozicije pred neke velike odluke. U tom smislu, značajnu ulogu igraju strane obaveštajne službe koje deluju preko nekih moćnika u Srbiji iz sveta politike, privrede i estrade, a iako ih uprošćeno gledano povezuju tek poslovni interesi, jasno je da ovde reč o široj priči, koja prevazilazi granice naše zemlje. Na njihovu nesreću, što agresivniju kampanju protiv Vučića vode, on je sve jači - ističe Spasić.

RepublikaFoto: pixabay.com

Veza sa bivšim ministrom

Bivši ministar koji je obavljao i druge visoke državne funkcije godinama je omogućavao pevačici i harmonikašu da se bogate. U mnogim od njihovih poslova oštećena je država, kažu ljudi koji su u to vreme, pre dolaska Vučića na vlast, bili bliski Vladi. Zajedno su, kako navode izvori Srpskog telegrafa, razvili bezbroj različitih poslovnih kombinacija, carujući bukvalno estradnom scenom i pratećim šou-biznis poslovima. Zarada je, treba li reći, bila basnoslovna.

ČINJENICE

  • poznata pevačica i njen suprug poseduju luksuzni stan u jednom od mondenskih letovališta
  • nastupe u inostranstvu ona naplaćuje preko ofšor kompanije na Kipru
  • ona i njen poslovni partner harmonikaš izbegavali su plaćanje poreza umanjujući fiktivno dobit, poslujući na crno i na mnogo drugih načina
  • pre nekoliko godina pevačica se našla na meti Poreske uprave
  • većinski udeo u zajedničkoj kompaniji prodali su tajkunu, ali su zadržali udeo i uticaj na donošenje poslovnih i drugih odluka
  • tajkunov biznis u određenom delu se i ranije preplitao s njihovim
  • povezuju ih i afere vezane za krađu struje
  • pevačica i njena porodica imaju luksuzni ugostiteljski lokal, u kom su imali problema zbog neizdavanja fiskalnih računa

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
ceca

30.07.2019 09:15

Predsednika Vučića najviše napadaju neprijatelji iznutra.

sasa

30.07.2019 09:29

Cinjenica je da je Srbija mnogima trn u oku jer ima jakog predsednika

Odgovori 12 4
Mila

30.07.2019 09:48

Sramota , sta se i kako radi.Sreca pa je Vucic pametan covek .

Natasa

30.07.2019 09:52

Skandalozno!