(FOTO) Skandalozno otkriće: Paravojska kod kuće Vučića!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Paravojska Vučiću pod prozorom! Na samo kilometar od kuće predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Jajincima smešteno je sedište Spasilačkog centra Srbije, udruženja čiji članovi više liče na paravojnu formaciju, sa maskirnim kamionima, terenskim vozilima, skuterima, čamcima, sredstvima za komunikaciju i drugom opremom koju u sastavu imaju vojne jedinice.

RepublikaFoto: youtube.com/NOVAK KNEŽIĆ
Spasilački centar Srbije

Na čelu ove organizacije, čija je sedište na adresi Bulevar JNA 1a, nalazi se Vojkan Krstić, koji je ujedno i vlasnik firme "Elita gradnja", o čijim mahinacijama Srpski telegraf piše već dva dana. Dok se Vojkan predstavlja kao humanitarac, u tom centru, sudeći po promotivnim spotovima i informacijama koje se preko njih plasiraju, nalazi se čak 124 profesionalca u vrhunskoj fizičkoj formi. Kako kažu, oni su osposobljeni za rad u najtežim, odnosno svim vanrednim situacijama, a među svojim specijalnostima navode čak i deminiranje.

ARSENAL ORUŽJA

Podsetimo, u blizini porodične kuće predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Jajincima, na lokaciji koja je izuzetno blizu prijavljenom sedištu Krstićevog centra, policija je krajem oktobra 2016. pronašla oružje u sanducima, što je nesumnjivo predstavljalo pretnju za prvog čoveka države, u to vreme još premijera. Oružje koje je tom prilikom pronađeno odgovaralo je standardima za izvođenje ne samo atentata već i terorističkog napada, upozorili su tada stručnjaci za bezbednost.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

U spotovima Krstićevog centra sve liči na reklamu za vojnu akademiju ili specijalne jedinice. Tako se vide grupe momaka u uniformama koje neodoljivo podsećaju na opremu koju nosi Žandarmerija (maltene se razlikuje samo natpis, a sličan je i grb), kako trče kroz šumu, vežbaju borilačke veštine, spuštaju se iz helikoptera u vodu. Na snimcima sve vreme paradira Krstić. Takođe, postoje i snimci duge kolone vozila (kamioni, džipovi, skuteri, čamci...) izloženih takođe u Jajincima, na javnom putu, opet u blizini Vučićeve kuće.

Srpski telegraf dobio je telefonom jednog od šefova u Spasilačkom centru Srbije, koji nam se predstavio samo kao Rade. On nam je potvrdio da, kako je rekao, rade u Beogradu i Bosni.

Foto: youtube.com/NOVAK KNEŽIĆ

- Ja vam ne mogu ništa više reći - rekao je kada smo ga upitali za adresu organizacije.

Vojkan Krstić juče nije odgovorio na naša pitanja gde se tačno nalazi i čime se bavi centar. Prethodnog dana takođe nije konkretno odgovorio na naše pitanje.

KRŠENJE PRAVILA

Milan Petrić, stručnjak za bezbednost, objašnjava za naš list da nije nimalo bezbedno da se ovakav centar nalazi u blizini predsednikove kuće.

Foto: Printscreen
CRNO NA BELO: Adresa centra u Jajincima

- Bilo koja organizacija koja se bavi poslovima koji zahtevaju visoku fizičku spremnost i fizičku obučenost za rukovanje bilo kojom vrstom oružja ne treba da bude tu. Jer, nikad se ne zna, ne mora to čak biti zahtev ili namera same organizacije da bi došlo do pokušaja, uslovno rečeno, nečega od pojedinca koji se nalazi u tom centru. Konkretno, to znači da se vrlo lako može dogoditi da se neka osoba infiltrira i da ona na svoju ruku napadne, sa sredstvima koja se već nalaze u blizini predsednika - navodi naš sagovornik i napominje da takav scenario nije neuobičajen jer su se slične stvari dešavale u drugim zemljama.

Foto: youtube.com/NOVAK KNEŽEVIĆ

Spasilačkim centrom Srbije trebale bi da se pozabave bezbednosne službe, a sve dugo stvar je njihove procene, poručuje dr Marija Đorić, stručnjak za ekstremizam i bezbednost.

Glumi humanost, ucenjuje građevince

Vojkan Krstić, vlasnik kompanije "Elita gradnja", našao se na udaru građevinaca jer, kako tvrde prestonički investitori, zahteva od njih da sav šut i građevinski otpad sa gradilišta u beogradskim opštinama Voždovac i Palilula moraju da voze na njegove divlje deponije, koje drži po celom Beogradu. A ako to ne urade, ističu investitori, Krstić, koji na tome zgrće debele pare, odmah im šalje inspekciju, o čemu je Srpski telegraf pisao u protekla dva dana. Našoj redakciji javilo se nekoliko vlasnika građevinskih firmi sa gotovo identičnim tvrdnjama. Kako kažu, Krstić trenutno naplaćuje 1.700 dinara po kamionu koji su prinuđeni da istovaruju na njegovoj deponiji.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Lala

09.08.2019 10:23

Neko mora valjda da objasni , sta ce oni tamo , zar ne

Odgovori 10 2
sasa

09.08.2019 13:31

@Lala - Sve treba detaljno istraziti

Odgovori 10 1
nikola

09.08.2019 11:33

Ko su ljudi, ko ih vodi, po cijem nalogu su u blizini kuce predsednika drzave???

mimi

09.08.2019 14:29

mnogo vise mora da se obrati paznja na vucicevu bezbednost