(FOTO) Psihopata iz Jabukovca zbog ljubavnice pobio četvoro, a nakon masakra povraćao!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Davor Pernić (35), četvorostruki ubica iz Jabukovca, na saslušanju je do detalja opisao krvavi pir koji je 7. avgusta počinio na imanju komšije Raje Kazimirovića (72). Kako je ispričao, maskiran fantomkom i naoružan malokalibarkom i škorpionom krenuo je u pljačku, ali se u međuvremenu predomislio i rešio da ih sve pobije! Smrtonosne hice ispalio je u Raju, njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53).

Foto: Privatna arhiva
Davor Pernić

Izgubio se u šumi

- Oko 11 sati seo sam u sitroen 3H i odvezao se u šumu. Tamo sam se presvukao i obukao maskirnu garderobu - pantalone, košulju, šešir, majicu, čizme, rukavice i fantomku! Stavio sam malokalibarku sa prigušivačem, škorpion i prigušivač za njega u ranac na leđima i krenuo ka salašu Kazimirovića - ispričao je Pernić u policiji, a istu priču ponovio pred tužiocem.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ/Instagram
Žrtve i ubica Davor: Raja, Desanka, Dragana i Ljubinka

Pre masakra Davor imao je nekoliko pehova, ali ga ništa nije omelo u tome da ostvari pakleni plan. Najpre se izgubio u šumi, a onda ga je pojurio i Kazimirovićev pas kada je pronašao salaš, pa je morao da priđe s druge strane. Kada je napokon maskiran fantomkom i sa oružjem u ruci iskočio pred Rajinu sestričinu Draganu Jozeljić (53) i tražio joj pare, ona ga pojurila sa sekirom u rukama, zbog čega je pobegao u potok. Tamo je rešio da ih sve na imanju pobije.

Zbog nje je monstrum pobio četvoro

Ideju da opljačka Kazimiroviće, Pernić je, prema sopstvenom priznanju, dobio kada mu je navodna ljubavnica Maja B. rekla da ima tumor na materici i da joj treba novac za operaciju.

- Čuo sam da Raja ne troši novac, već da ga čuva i rešio sam da odem tamo, uzmem pare kako bih ih dao Maji za operaciju - ispričao je on.

Kako je objasnio, on se sa Majom dopisivao poslednja četiri meseca.

- Uperio sam škorpion u njenom pravcu i rekao joj: "Dajte mi sve pare." Ona je počela da vrišti, ali je ja nisam razumeo, nakon čega se ona sagla i uzela neko malo sekirče, pa njime počela da me juri. Okrenuo sam se i pobegao u potok, odakle sam i došao. Tu sam malo zastao jer nisam znao šta da radim. Tačnije, dvoumio sam se oko toga da li da bežim ili da se vratim da ih ubijem jer sam se plašio de će pozvati policiju. Stavio sam metak u cev malokalibarke i vratio se na imanje - ispričao je Pernić, a onda objasnio kako je kosio jednu po jednu žrtvu.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Kuća u kojoj se odigrao zločin

Overio ih

- Ugledao sam prvo stariju ženu koja je bila okrenuta leđima meni i pucao jedanput iz malokalibarke u nju. Ona je odmah pala na zemlju, a ja sam potom uzeo škorpion u čijem okviru je bilo dvadeset metaka. Tada sam opet ugledao ženu koja me je jurila. Ponovo je potrčala ka meni i ja sam počeo da pucam ka njoj. Ka njoj sam ispalio dva ili tri metka i ona je odmah pala. Tada sam video da se ova starija žena diže, pa sam joj pucao u glavu. Krenuo sam ka kući da potražim novac i ugledao još jednu ženu kako silazi niz stepenice. Opalio sam jedan metak i odmah je pala na zemlju pored stepeništa. Krenuo sam da obilazim salaš i za manje od minuta naišao je Raja na traktoru. Ispalio sam u njegovom pravcu više metaka pojedinačno. Raja se presavio i traktor se ugasio. Dok sam se peo stepenicama na gornji sprat kuće, video sam da se pridiže, pa sam sa udaljenosti od oko pet metara pucao u njega i pogodio ga u glavu - svedočio je monstrum.

Ispovraćao se posle zločina

Kada je pobio žrtve, Pernić je izvršio premetačinu i na salašu pronašao 200 evra i 35.000 dinara. Potom se vratio kući, gde se ispovraćao jer mu je bilo muka, i sat vremena se smirivao. Nakon toga je rešio da ukloni dokaze. Oružje je zakopao na svom placu, čizme bacio u potok, a fantomku i rukavice zapalio u šporetu.

Na nišanu držao dečka svoje ljubavnice

Pernić je ispričao da je maskiran fantomkom i sa puškom u rukama nedavno upao u još jednu kuću. I tada je to uradio zbog Maje, ali ovog puta nije novac bio u pitanju.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Imanje Kazimirovića

- Dok smo se dopisivali, Maja mi je rekla da ima problem sa mladićem iz Malajnice s kojim je u vezi, da joj on preti da ne sme da ga ostavi jer će da joj polomi kičmu i koske i pitala me da joj pomognem. Uzeo sam malokalibarku i jedno veče čekao ispred njene kuće da se on pojavi. Ubrzo nakon što je došao, iz kuće se začula galama. Stavio sam fantomku i ušao unutra. Maja se prvo uplašila, ali je ubrzo shvatila da sam to ja. Uperio sam malokalibarku u njega i rekao mu da ne želim da ga ikada više vidim u njenoj blizini - ispričao je Pernić.

Razotkrio trgovce oružjem

Zločine je ubica izvršio pucajući iz dva oružja - malokalibarske puške, kalibra 22 mm, kineske proizvodnje i automatskog pištolja škorpion, kalibra 7,65 mm, koji je kupio od jednog veterana. Prigušivače je imao i za pištolj i za pušku, s tim što je prigušivač za malokalibarku napravio od baterijske lampe, gledajući klipove na internetu. Pernić je razotkrio od koga je sve kupovao oružje i po kojoj ceni. Osim ovog kojim je počinio zločin, ilegalno je nabavio i poluautomatsku pušku papovku i još dve malokalibarke.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading