Taksisti izazvali rat u Vladi! Ana i Zorana u klinču

Autor:

Vesti

09.10.2019

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Štrajk taksista i njihov zahtev da se zabrani rad CarGo povod je za najnoviji okršaj predsednice Vlade Ane Brnabić i resorne ministarke Zorane Mihajlović. I dok se u Nemanjinoj raspravlja ko je u pravu i ko koristi rupe u zakonu, taksisti su i juče nastavili sa blokadama uz najavu radikalizacije njihovog protesta.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ/Tanjug/M. MIRČETIĆ/Z.ŽESTIĆ
Ministarka i premijerka zaratile zbog taksista

Za to vreme ministarka kategorički tvrdi da je CarGo prekršio zakon, te da posluju nelegalno, premijerka tvrdi da propisi nisu pogaženi, te da je CarGo iskoristio manjkavosti u zakonu. - Mi o tome možemo da razgovaramo, kako da promenimo zakon. Ali ta taksi udruženja, koja danas maltretiraju građane, učestvovala su u pravljenju tog i takvog zakona - navela je predsednica Vlade.

Brnabićeva je bez uvijanja rekla da nije fer što taksisti maltretiraju građane blokiranjem grada kad znaju da je Vlada uvek spremna da razgovara.

- To što taksisti rade je najbolja reklama za CarGo. Vlada im je uvek izlazila u susret i po pitanju neplaćanja poreza i reprograma za poreze. Koliko je njih uopšte potpisalo s Poreskom upravom za reprogram za poreze, pa nismo oduzimali vozila - podsetila je premijerka.

Odgovor na argumente koje je iznela premijerka brzo je stigao iz kabineta ministarke i potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović. - U Zakonu o prevozu putnika u drumskom saobraćaju nema rupa - piše u saopštenju ministarstva.

6,5 hiljada taksista je registrovano u Beogradu

Dodaje se da udruženje CarGo radi nelegalno, te da je ministarka saobraćaja na to i ranije ukazivala.

Istovremeno, premijerku su podsetili da je zakon o kojem govori usvojila Vlada Srbije, te da je upravo ona potpisala taj dokument. Iz ministarstva navode da je potpis na ovaj zakon stavio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Brnabićeva: Ovo što rade taksisti najbolja reklama za CarGo

Ministarstvo saobraćaja smatra da je pominjanje rupa u tom zakonu pokušaj da se opravda nelegalno obavljanje prevoza, što čini CarGo.

- Upravo je Zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju sankcionisao nelegalne vidove prevoza, kao što je pružanje taksi usluga pod plaštom limo-servisa. Podsećamo da je pre donošenja ovog zakona upravo CarGo koristio postojanje više zakona koji nedovoljno precizno uređuju istu oblast, za nelegalno organizovanje taksi prevoza - ističu se u saopštenju.

Mihajlovićeva: Zakon sankcioniše pružanje taksi usluga pod plaštom limo-servisa

Iz ministarstva uz citiranje zakona navode i zbog čega su decidni u oceni da je reč o kršenju zakona:

- Delatnost koju obavlja CarGo nije "pružanje pomoći članovima na putu", kako predstavnici ove kompanije pokušavaju da ga objasne, vređajući time inteligenciju građana, niti je pružanje "usluge pametnog prevoza u gradovima", koji u važećoj klasifikaciji delatnosti Republike Srbije nigde ne postoji.

Kako su se ranije sukobile ministarka i premijerka?

Šta su jedna drugoj prebacivale?

Kako ih je svaki put obuzdavao Aleksandar Vučić?

O ovome i mnogim drugim ekskluzivnim temama čitajte u štampanom izdranju Srpskog telegrafa, kao i na portalu Republika!

Kako je Arkan postrojavao ministre u Krajini?

Kako je prošao tadašnji ministar policije Milan Martić?

Goran Jevtić, glumac koji je dobio 10 meseci zatvora zbog obljube maloletnika mogao bi da pobegne iz zemlje.

Foto: Srpski telegraf
Srpski telegraf 10. oktobar 2019.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Jole

10.10.2019 09:22

Taksisti su monopolisti i za taj monopol plaćaju tj. potplaćuju nekoga koji je uticajan..

Odgovori 11 0