Mafijaški udar na Srpski telegraf: Baciću novinara u Dunav, a bombu na redakciju!

Autor:

Vesti

12.11.2019

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Redakcija Srpskog telegrafa obavestila je juče policiju i Treće tužilaštvo o stravičnim pretnjama kriminalca Velibora Popovića Popa novinarki našeg lista Zorici Radulović. Popović, koji je ranijih godina u nekoliko navrata hapšen i osuđivan zbog teških krivičnih dela, prekjuče je našoj novinarki pretio da će baciti bombu na redakciju Srpskog telegrafa, a nju baciti u Dunav.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Zorica Radulović novinarka našeg lista koja je doživela pretnje teškog kriminalca

Ovaj skandalozan napad na Radulovićevu desio se usred konferencije za medije Marije Šerifović pred desetinama prisutnih.

Njega je, po svemu sudeći, razljutilo što je Srpski telegraf prvi otkrio da je pevačica Edita Aradinović osumnjičena za bacanje bombe na studio "FM plej", zbog čega je i saslušana, s obzirom na to da je pretio novinarki da naš list više nikad ni reč o tome ne sme da objavi. Nakon ovih njegovih pretnji, a znajući da je Edita tada odbila poligraf, i slučaj bacanja bombe dobija novo svetlo i istraga bi mogla da proširi krug onih za koje se interesuje i koji treba da budu ispitani.

S druge strane, kada pretnje stignu od čoveka sa debelim dosijeom (pogledajte okvir), jasno je da ih treba shvatiti više nego ozbiljno.

Foto: Srpski telegraf
Krivična prijava koju je naš list podneo protiv Velibora Popovića

I dalje potresena

Radulovićeva, i dalje potresena nakon brutalnih pretnji i javnog napada, kaže da nije mogla da veruje šta ju je snašlo u hotelu "Holidej in".

- Stajala sam sa kolegama i čekala red da uradim intervju kada mi je prišao nepoznati čovek i upitao me da li sam ja Zorica Radulović. Odgovorila sam mu da jesam, nakon čega mi je odbrusio: "Kakav ti problem imaš sa Editom Aradinović? Nemoj da sam više čuo da si išta napisala o njoj, baciću te u Dunav, jesi li čula" - priča Radulovićeva.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Zorica Radulović

Potpuno je bila šokirana, kaže, te mu rekla da nema sa pomenutom pevačicom nikakav problem.

- Tada mi je rekao: "Izađi napolje da ti ja objasnim neke stvari." Pokušao je da me izvede ispred, što sam uporno odbijala, a on je nastavio: "Pišete one gluposti, znaš, ona nema oca, ja sam joj otac i videćeš šta će da ti se desi ako još nešto napišeš o njoj" - kaže Radulovićeva.

Aradinovićeva saslušana zbog bačene bombe

Pevačica Edita Aradinović, zbog koje je Velibor Popović pretio našoj novinarki, saslušana je krajem oktobra u policiji zbog bombe koja je 29. septembra bačena na prostorije producentske kuće i studija "FM plej".

RepublikaFoto: Nebojša Mandić
Edita Aradinović

Kako je Srpski telegraf prvi pisao, a zbog toga je Popović očigledno i toliko besan na nas (što postavlja pitanje da li postoji i koja je njegova uloga u tom slučaju), ručna bomba kašikara bačena je tokom noći, a na svu sreću, niko nije bio povređen jer su vlasnici Miloš Roganović i Filip Miletić, kao i njihovi saradnici, u tom trenutku bili odsutni.

Istraga je tada pokazala da je jedini sukob koji su vlasnici te kuće imali bio s pevačicom Editom Aradinović, pa je ona zbog toga saslušana. Ona je pak na saslušanju tvrdila da nema nikakve veze sa incidentom. Poligrafsko ispitivanje je, međutim, odbila.

Dodaje da je Popović na kraju konstatovao: "Ako vidim da si bilo šta još napisala, baciću bombu na vas (redakciju Srpskog telegrafa), a tebe ću baciti u Dunav."

- Bio je toliko glasan da su verovatno svi prisutni čuli da mi se obraća na preteći način, čak i Marija Šerifović, koja mu se obratila rečima: "Ajde, Pope, nemoj da praviš sranja ovde." Iako nisam bila sigurna šta da radim, rešila sam ipak da prijavim čitav slučaj kako se druge kolege ne bi našle u istoj situaciji - rekla je Radulovićeva.

Pretnje našoj novinarki potvrdile su i kolege koje su prisustvovale događaju.

- Taj čovek joj je pred svima pretio, svi smo čuli da joj je rekao da će je baciti s mosta - ispričala nam je novinarka (ime i prezime poznato redakciji) koja nije želela da joj objavimo ime jer je Popović, kako je rekla, poprilično opasan lik.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Popović dobro poznat crnogorskoj policiji

Okrenuo ploču

Kolega D. K. (svi podaci poznati redakciji) takođe je potvrdio priču Radulovićeve.

- Izvesni V. P., kog niko od nas ne poznaje, iako se predstavio da je kolega, prišao je Zorici Radulović i pretio joj da će je baciti s mosta. Ovo je za sve nas bila izuzetno neprijatna situacija - rekao nam je D. K.

S druge strane, Popović za Srpski telegraf negira da je pretio Radulovićevoj, ali to čini na krajnje neuverljiv način, pokušavajući na sve načine da zaobiđe ono što je video veliki broj svedoka.

UNS i NUNS žestoko osudili pretnje

Udruženje novinara Srbije (UNS) juče je javno protestovalo zbog pretnji koje je Radulovićevoj uputio Popović i zatražilo da tužilaštvo pokrene postupak zbog ugrožavanja sigurnosti novinarke.

RepublikaFoto: pixabay.com/UNS

- Prema odredbama Krivičnog zakonika, za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem propisana je zatvorska kazna od šest meseci do pet godina zatvora. Očekujemo da odgovorni za ove pretnje, u skladu s tim, budu i kažnjeni - objavio je UNS.

Osuda je stigla i od Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

RepublikaFoto: pixabay.com/NUNS

- Bilo koja pretnja novinarima je nedopustiva i ne može nikako biti opravdana. Postoje mehanizmi onih koji su nezadovoljni izveštavanjem medija, poput REM i Saveta za štampu, ali niko ne sme da preti novinarima - poručio je generalni sekretar NUNS Svetozar Raković.

- Pa ja i Zorica smo mnogo dobri prijatelji, nisam uopšte pretio, mi smo drugari. Ja već 20 godina radim estradu i držim klubove, ja i Zorica smo prijatelji - ponovio je Popović.

- Nedajbože. Pa najbolje da čovek koji ima petoro dece, četiri ćerke i sina, preti nekoj ženi ili curi.Na našu konstataciju da Zorica tvrdi da ga nikada pre pomenutog incidenta nije videla, Popović je nastavio sa nemuštim tvrdnjama:

Iako smo ga podsetili da je incidentu prisustvovalo dosta ljudi, koji su sve čuli, Popović je bio uporan u svojoj priči:

- Mene je sramota da pretim nekoj curi, onako lepoj dami. Evo, sad prvi put čujem i da radi u Srpskom telegrafu. Kakva bomba crna. Nemoj me zaje*avati, molim te. Jesam joj prišao, ali joj nisam pretio - pokušao je da se opravda.

  • Ko je mafijaš Velibor Popović Pop, poznat u svetu podzemlja?
  • Zbog čega se hvalio da mu niko ništa ne može?
  • Kakva krivična dela je počinio ovaj opasan čovek?
  • Zbog čega je više zemalja tražilo njegovo izručenje kada ej uhapšen 2006. godine u Beogradu?

Odgovore na ova i mnoga druga pitanja možete da otkrijete u sutrašnjem izdanju Srpskog telegrafa, kao i na portalu Republika!

Foto: Srpski telegraf
Naslovna strana Srpskog telegrafa za 13. novembar

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Srbija

24.11.2021 08:44

I jel ovaj lik odgovarao u Srbiji za pretnje o kojima se pise?