Plaćeno je 40.000 evra za ubistvo! Dragoje iz zatvora strahuje da je njegovu likvidaciju naručio poznanik Jelene Marjanović

Autor:

Vesti

12.12.2019

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragoje Milinković, čovek koji je u pismu koje je stiglo u Viši sud označen kao ubica Jelene Marjanović, u ekskluzivnoj ispovesti za Srpski telegraf iz valjevskog zatvora otkriva sve detalje u vezi sa ovim slučajem. On je trenutno na izdržavanju jednogodišnje kazne zatvora zbog prevare, za koju tvrdi da mu je namestila bivša supruga, ali je u žižu javnosti dospeo pre mesec dana, kad je celu Srbiju šokiralo anonimno pismo koje je stiglo u sud, u kom je Milinković označen kao ubica Jelene, koji je zločin navodno izvršio po nalogu Zoranove majke Zorice Marjanović.

RepublikaFoto: facebook.com/Jeca Krsmanovic In memoriam/Dragoje Milinković/Pixabay.com/fotomontaža
Jelena Marjanović / Dragoje Milinković

- Prvi put od hapšenja mogu da ispričam šta se dogodilo. Ja nisam nikad kročio u Borču do prošle godine. Sve mi je ovo smestila bivša supruga, koja želi da se domogne milionskog iznosa na mom računu i 90 odsto sam siguran da je ona napisala to pismo. Zorana ne poznajem, njegovu majku takođe, Jelenu Marjanović nisam poznavao - kaže Dragoje i otkriva kako mu je to pismo upropastilo život.

- Meni nije jasno odakle sudiji pravo da anonimno pismo u kom sam optužen za svirepo ubistvo Jelene tako slobodno bez ikakve kontrole i cenzure da novinarima, tužiocima, advokatima i pokaže celoj Srbiji. To mi je napravilo pakao od života. Meni je nacrtana meta na čelu, mojoj porodici. Zar je moguće da tako slobodno iz suda mogu da izađu informacije o mom navodnom zločinu, bez ikakve provere, a u anonimnom pismu je moglo da piše šta god - pita Milinković.

Misteriozne poruke na Fejsbuku

Dragoje otkriva da ovo nije prvi put da ga povezuju sa ubistvom Jelene.

- Pre dve godine na Fejsbuk grupi neko je ostavljao sa lažnog profila tvrdnje da sam ubio pevačicu Jelenu Marjanović. To je izgleda ista osoba koja je poslala ovo pismo u sud jer su identične optužbe i način na koji sam to navodno uradio - kaže naš sagovornik.

Dok sa novinarom Srpskog telegrafa razgovara iz zatvora, stalno doziva svog cimera da mu čuva leđa jer je dobio informacije da mu rade o glavi.

- Plaćeno je 40.000 evra za moje ubistvo u zatvoru. Zbog toga sam na oprezu. Juče sam o tome obavešten. Taj novac je preko ljudi iz podzemlja dobio jedan bivši policajac, izuzetno moćan. Koliko mi je poznato, on je poznavao Jelenu Marjanović. Sada je svima jasno koliko mi je to pismo u kom sam nepravedno označen kao ubica upropastilo život - jada se Dragoje.

Hteo sam na poligraf, rekli su da nema potrebe za sada

On kaže da je, nakon hapšenja po poternici za prevaru iz 2015, bio spreman za svaku istragu u vezi sa slučajem ubistva Jelene.

- Uzeli su mi DNK uzorak. Uporediće ga sa onim što su pronašli na Jeleninom lešu. Uporediće sa tragovima ispod njenih noktiju i sa nekim tragom krvi. Hteo sam na poligraf, ali su rekli da nema potrebe za sada. Niko me nije obavestio o rezultatima DNK analize, ali sam spreman za svaku dalju istražnu radnju - kaže Milinković.

Otet i prebijen

Dragoja Milinkovića su, prema njegovim rečima, po nalogu bivše supruge izvesni mladići oteli aprila 2015. Tukli su ga pištoljem, imao je povrede glave, rebara, prstiju, ali do danas za to niko nije odgovarao.

- Kako je moguće da nađu DNK na tom oružju, da se tu sve utvrdi i da ja prepoznam osobe, a da se slučaj do dan-danas ne okonča. A da u isto vreme ista ekipa mene optuži za prevaru i da mene pravosnažno osude na godinu dana zatvora. U tom postupku sudija je bila povezana za vozačem iz moje firme koji je bio na strani moje žene, a tužilac je tetka jednog od osumnjičenih koji su me tukli. I nikom ništa - ističe Dragoje Milinković.

Na pitanje da li se oseća bezbedno u zatvoru i da li je imao neke čudne situacije, Dragoje kaže da je sve pod kontrolom, ali da zna da će uslediti napad i da je to samo pitanje dana.

Moj život je osiguran i ako bi me ubili, novac bi pripao mom detetu, koje živi sa bivšom ženom

- Ovo je moj način odbrane, da svi znaju da imam informacije ko je dobio pare i šta treba da mi se desi. Moj život je osiguran i jednoj švajcarskoj osiguravajućoj kući i novac će pripasti mom detetu, koje živi sa bivšom ženom. Znači, postoji i motiv, a ako tome dodamo više miliona koji stoje na jednom računu u inostranstvu, jasno je da neko želi da posle moje smrti taj novac podeli. Uz to bih dodao kuću od 900.000 evra u Vrnačkoj Banji, stanove u Beogradu... Pismo i Jelena Marjanović su samo sredstvo za to - otkriva Dragoje dok ga zatvorski čuvari požuruju da završi razgovor jer uskoro kreće u dnevnu šetnju.

Foto: Srpski telegraf
Naslovna strana Srpskog telegrafa za 13. decembar 2019.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading