Vučić gubi izbore! Tajkuni, stranke na vlasti i opozicija sklopili dil

Autor:

Vesti

19.02.2020

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Parlamentarni izbori zakazani za 26. april mogli bi da budu prilika da se stranke koje su dosad bile deo vladajuće koalicije udruže sa opozicionim partijama koje će izaći na izbore i tajkunima koji ih podržavaju i tako dovedu do promene vlasti.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vučić

O mogućnosti da SNS izgubi predstojeće izbore juče je govorio predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, dok direktor agencije za istraživanje javnog mnenja Faktor plus Vladimir Pejić ocenjuje kao realnu opciju da postizbornom kombinatorikom svih ostalih stranka Vučić izgubi izbore ukoliko naprednjaci padnu ispod rezultata ostvarenog na prethodnim izborima.

- Emitovanje dokumentarnog filma "Vladalac" pokazatelj je da će predstojeći izbori biti najteži za SNS, pa je vrlo moguće da ćemo te izbore izgubiti - kazao je Vučić.

Objašnjava da je ovaj film posledica brutalne kampanje koju, prema Vučićevim rečima, organizuju i plaćaju ujedinjeni tajkuni Srbije Dragan Đilas, Dragan Šolak i Miroslav Mišković. Govoreći o njima, šef države je rekao da bi oni želeli da se vrate na vlast i nastave sa pljačkom zemlje.

- Ponosan sam koliko im smetam i što sam uspeo da pobedim sve njihove dilove. A ovo mi pokazuje da su rešili da ulože mnogo od svojih pokradenih milijardi. I zato će izbori biti najteži za nas i vrlo je moguće da ćemo izgubiti - rekao je Vučić.

NEVERNI PARTNERI

O udruživanju sadašnjih partnera SNS sa strankama iz opozicije Vučić je govorio u više navrata. Podsećanja radi, još u novembru je upozorio na pojedine partije u vlasti koje bi rado da vide leđa njemu i stranci koju vodi.

- Posle izbora hteo sam širi konsenzus, ali nema sumnje da onog trenutka kada naprednjaci padnu ispod 50 odsto, neće moći da formiraju vladu i da zato moramo dobro da se spremamo jer će za nas izbori biti teški - ukazao je predsednik države.

MOJ STAV

Branko Radun

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Branko Radun

Rejtinzi stranaka pokazuju nadmoć SNS, ali se u prošlosti kod nas dešavalo da se za stolom okupe protivnici režima koji ne mogu da se međusobno podnesu i sruše aktuelnu vlast. Strani faktor u Srbiji lako utiče na opoziciju, pa samim tim može da ima uticaja i na ogromne promene u politici

Miloš Vučević

RepublikaFoto: Tanjug
Miloš Vučević

Ako SNS bude imao ispod polovine podrške birača, postoji ozbiljna mogućnost da svi drugi naprave koaliciju protiv naše stranke. Predsednik je u pravu kada kaže da je meta medijskih napada uvek on, a da se svi drugi u koaliciji štede

Navodeći da je uvek on meta napada u medijima ili neko od pojedinaca iz SNS, Vučić je tada izjavio i da primećuje da se u medijima nikada ne napadaju neki od koalicionih partnera SNS, ali i da viđenijih funkcionera SNS nigde nema kada treba da stranu o njegovu ili odbranu stranke kojoj, kao i on, pripadaju. Prema njegovim rečima, ako sve ostale liste koje izađu na izbore budu imale priliku da naprave većinu sa samo jednim poslanikom više u odnosu na listu SNS, napraviće tehničku koaliciju u roku od 48 sati samo kako bi preuzeli vlast.

- Kažem vam, svi. Nisam ja to jednom gledao. Znam šta pričam. Pogledajte samo, jedina meta napada je uvek i samo SNS - izjavio je Vučić nedavno u intervjuu Informeru.

LEPE VESTI

Opozicioni poslanik Đorđe Vukadinović priznaje da bi bi ga ovakav scenario obradovao.

- Kao poslanik jako bih voleo da je Vučić u pravu za ovo što govori, ali kao analitičar mislim da greši i preteruje. Smatram da on svojim izjavama prvenstveno želi da motiviše funkcionere SNS i svoje biračko telo da se ne ponašaju kao da je sve gotovo i rešeno.

Vukadinović: Kao poslanik jako bih voleo da je Vučić u pravu za ovo što govori

Direktor agencije Faktor plus Vladimir Pejić objašnjava za naš list da je Vučić apsolutno u pravu kada kaže da postoji velika verovatnoća da se u jednom momentu sve stranke okrenu protiv SNS.

- Vrlo lako može da dođe do pregrupisavanja i ujedinjenja ne bi li se napravila neka nova većina. Nema sumnje da ima krupnih stranaka koje su sada njemu lojalne, ali koje bi u kratkom roku okrenule kurs na drugu stranu. U tom smislu, potpuno razumem Vučića jer njegova tvrdnja ima jasno utemeljenje - podvlači Pejić.

Boškov fašizam na delu

RepublikaFoto: youtube.com/N1
Boško Obradović

Lider Dveri Boško Obradović pokušao je da rasističke stavove koje zastupa po pitanju migranata opravda, ali da istovremeno optuži Vučića za politiku Srbije prema migrantima. Naime, u videu kojim je razbesneo korisnike Tvitera Obradović eksperimentiše sa tri čaše u koje je sipao vodu i tamnu tečnost, a koje simbolizuju populaciju Srbije i migrante. Ovim ogledom je lider Dveri pokušao je da pruži odgovor na objašnjenje predsednika Aleksandra Vučića o broju migranata koji će naseliti Srbiju za 10 godina.

Sama ideja je bizarna i monstruozna jer je Obradović počeo da presipa iz jedne u drugu čašu, pokazujući kako će u Srbiji na kraju ostati samo migranti. U jednom trenutku je i slikovito prikazao kako tamna tečnost ne može da se meša sa vodom, aludirajući da između ne sme da bude dodira.

Komentarišući ovaj Obradovićev potez, Vučić je rekao da Srbija nema nikakve probleme s migrantima, te da se ovakve poruke šalju iz potrebe da se Srbija blati u svetu.

Kada je reč o filmu koji je emitovan na televiziji N1, predsednik je poručio da će na plasirane laži odgovoriti još većim radom i energijom kako bi pokazao da lažima i montažama nije moguće pobediti rad i posvećenost.

Dodao je da se u tom filmu, osim mržnje, ne može videti ništa.

- Trudili su se da me prikažu kao radikalnog nacionalistu, a Srbiju da prikažu u ružnom svetlu, u kojoj se navodno ništa dobro ne događa. Ali nisu mogli da pronađu da sam bilo šta loše uradio protiv zemlje niti da sam ukrao bilo koji dinar. To je razlika između mene i onih koji su plaćali ovaj film - objasnio je Vučić i nagovestio da se spisak onih koji mu rade o glavi ne odnosi samo na opozicione stranke.

ISTRAŽIVANJE FAKTOR PLUS (DECEMBAR 2019)

- SNS 52,9%

- SZS 10,1%

- SPS 9,8%

- PSG 6,5%

- SPAS 4,1%

- PUPS 3,6%

- SRS 3,2%

- SDPS 2,7%

- DSS (Pokret Metla 2020) 2,4%

- Neka druga stranka 4,7%

* Pokret 1 od 5 miliona, koji je najavio izlazak na izbore, u trenutku anketiranja nije bio među ponuđenim opcijama

Foto: Srpski telegraf
Srpski telegraf 20. 02. 2020.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (34)

Loading
BozaB

19.02.2020 20:15

Narod zna istinu,predsednik nece izgubiti sigurno.

Bilja

19.02.2020 20:21

Vučić ove izbore ne može izgubiti ni pod razno već će više nego ubedljivo pobediti!

Savo

19.02.2020 20:24

Samo neka oni prave kombinacije ali gradjani ce dati svoj sud na izborima i pokazati im gde je kome mesto.

Odgovori 10 3
Filip

19.02.2020 20:49

Gubi, ali u necijim snovima. Narod je uz predsednika, vecina je neminovna.