Vučiću zabada nož u leđa: Zorana ušla u trku za predsednika Srbije!

Autor:

Vesti

28.02.2020

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zorana Mihajlović krenula je u kampanju za predsednika Srbije. Iako je član Srpske napredne stranke, koja ju je postavila na ministarsku funkciju, prva podrška za kandidaturu stigla joj je iz opozicionog tabora. Međutim, naprednjaci sa negodovanjem komentarišu ovu nominaciju i poručuju da su oni već izabrali najboljeg kandidata, koji je i sada predsednik države, te da ga neće menjati ni 2020.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vučić i Zorana Mihajlović

Naime, potpredsednica Vlade, koja je i na čelu Ministarstva saobraćaja, građevine i infrastrukture, pohvalila se na svom Instagram profilu ostvarenim uspesima, kilometrima izgrađenih puteva, koridora, pruga. Sloba Georgiev odmah je reagovao i u ovoj objavi prepoznao najavu predsedničke kandidature za naredne izbore:

- Pobeda # 2022.

 

 

Navijanje opozicije za Mihajlovićevu nije nimalo slučajno jer je potpredsednica Vlade i sama priznala da ima predsedničkih ambicija. Pored toga, ime Zorane Mihajlović pominjano je i 2017. kada su održani poslednji predsednički izbori. Po kuloarima se šuškalo da bi upravo ona mogla da bude naslednica Tomislava Nikolića na Andrićevom vencu. Naravno, od te priče nije bilo ništa, ali je ostalo ono što je Mihajlovićeva potvrdila, da njene ambicije prevazilaze ministarsku fotelju.

Arsić: Sve što je u Srbiji urađeno, sve što se gradi, diže iz pepela Vučićeva je zasluga

SPAS OD BANKROTA

Naime, ministarka je, odgovarajući na pitanje Sputnjika 2017. koje godine planira da bude premijer, a koje predsednik Srbije, odgovorila:

 

 

- Kad budem htela!

Potpredsednik Skupštine Veroljub Arsić u razgovoru za Srpski telegraf nije krio ogorčenost potezom stranačke koleginice i ministarke.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Vladimir Pejić

PEJIĆ: NE IDU DOBAR REJTING I AFERE

Vladimir Pejić, direktor agencije Faktor plus, navodi da Mihajlovićeva ne može da bude konkurencija Vučiću.

- On ima toliku popularnost da ne može da mu priđe nijedan opozicioni lider niti bilo koji funkcioner SNS. Dobar rejting koji ima SNS umnogome se crpi iz njegove popularnosti. Što se tiče plana da trči predsedničku trku 2022, male su joj šanse, možda je realnije da pikira 2027 - objašnjava Pejić.

Podatak da joj podrška stigla od pristalice opozicije Pejić tumači kao želju Saveza za Srbiju da dođe do sukoba u vrhu SNS.

- Njih ne zanima Zorana. Oni žele slabiju poziciju Aleksandra Vučića i stoga hvale Mihajlovićevu - tvrdi Pejić.

Prema njegovim rečima, Faktor plus nije dosad merio rejting Mihajlovićeve.

- Međutim, ne bih bio siguran da bi imala pozitivne poene s obzirom na nedavna dešavanja kada su dvojica njenih bliskih sagovornika uhapšena zbog korupcije - ističe direktor ove agencije.

- Pa kako može da kači te rezultate kao da su samo njen uspeh. Molim vas, sve što je u Srbiji urađeno, sve što se gradi, diže iz pepela zasluga je Aleksandra Vučića. Podsetiću i vas i vaše čitaoce da je Srbija bila pred bankrotom pre nego što je predsednik Vučić postao premijer i kao prvi čovek Vlade preduzeo mere fiskalne konsolidacije države. Zahvaljujući tom potezu danas imamo novca u budžetu da gradimo, da obnavljamo i škole i bolnice - navodi Arsić.

Marković: Ambicija je OK, ali mi kao najveća stranka sami odlučimo koga ćemo kandidovati

Dodaje da je po još jednom aspektu neprimeren ministarkin pokušaj da se kiti tuđim perjem.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Veroljub Arsić

- I ne samo ona, svi ostali ministri ne bi imali čime da se podiče da nije bilo konsolidacije o kojoj sam već govorio - naveo je Arsić.

Lična Karta: Zorana Mihajlović

  • Rođena 1970. godine u Tuzli
  • Doktorirala na beogradskom ekonomskom fakultetu
  • Nakon fakulteta radila je u Prvoj ekonomskoj školi i firmi "Premijer keramika"
  • Od 1996. do 2006. bila je zaposlena u "Elektroprivredi Srbije"
  • Kao savetnik Miroljuba Labusa, tadašnjeg potpredsednika Vlade, radila je od 2004. do 2006.
  • Posle toga bila je zaposlena u JP "Aerodrom Nikola Tesla" kao savetnik generalnog direktora
  • Do 2010. bila je savetnika za energetiku Milorada Dodika
  • Aprila 2010. postala je član SNS, a krajem septembra 2012. izabrana je za potpredsednicu stranke
  • Ministarka energetike bila je od 2012. do 2014.
  • U aprilu 2014. izabrana je za potpredsednicu Vlade Srbije i ministarku građevinarstva, a istu funkciju obavlja i u vladi Ane Brnabić

Prema njegovim rečima, Mihajlovićeva, kao i svako drugi u SNS, ima prava da priželjkuje neku funkciju.

- Vučić je taj i u koga narod i SNS najviše veruju i mi ćemo i ubuduće znati da izaberemo najboljeg i tu nema zamene - kategoričan je Arsić.

 

 

Miloš Vučević, jedan od potpredsednika SNS, ističe da su ambicije nesporne, ali da se u SNS o takvim stvarima raspravlja unutar stranke.

Osim toga, u sutrašnjem izdanju pročitajte i kako poslanik naprednjaka Aleksandar Marković reaguje na ove informacije i da li se on slaže sa ambicijama Zorane Mihajlović. Pročitajte i sve o incidentu u kojem je povređena ćerka verenika Biljanje Sečivanović, kao i čime se sve bavio bivši dečko Jelene Krunić. Saznajte i kako će skok temperatura uticati na razvoj virusa, o tome je govorio priznati epidemiolog Branislav Tiodorović. O svemu ovome čitajte i na portalu Republika.

Foto: Republika

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Rale

29.02.2020 09:49

Najgora stvar na svetu je kad lažeš sebe. Nažalost ima ih svuda pa i u politici!

Prle

29.02.2020 17:14

Naravno da je ona bolji izbor od ovog sada, bar nam neće divući milion sirijaca u zemlju.