Direktor klinike "Dedinje" ponizio sve pacijente: Bojić preko reda uveo robijaša Kristijana

Autor:

Vesti

22.05.2020

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor državne klinike dočekuje i preko reda uvodi na pregled pacijenta kog je doveo doskorašnji robijaš dok ostali pacijenti čekaju da budu primljeni.

Foto: ST/V. LUKIĆ/Tanjug/T.VALIČ
Kristijan Golubović i Milovan Bojić

Kako su našem listu ispričali ljudi koji su sve posmatrali, prvi čovek Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje Milovan Bojić lično je u petak ujutru izašao ispred te zdravstvene ustanove da "ispoštuje" Kristijana Golubovića i uvede unutra starijeg čoveka kog je kriminalac doveo.

BOJIĆEV SAVETNIK RISTIĆ: JESTE, KRISTIJAN JE DOVEO JEDNOG ČOVEKA

- Verujte da sam morala da protrljam oči kad sam videla taj prizor. Direktor klinike Bojić lično dočekuje čoveka koji je robijao zbog trgovine drogom. Kristijan je došao sa jednom plavom ženom, doveli su nekog starijeg čoveka - opisuje za Srpski telegraf žena-očevidac (podaci poznati redakciji) koja se zatekla ispred Dedinja.

SRDAČAN POZDRAV

Kako kaže, Bojić se više nego srdačno pozdravio sa Golubovićem.

- Obezbeđenje je za to vreme iznelo kolica za tog čoveka. Čuo sam kako Bojić pita Kristijana i tu ženu ko će da krene u pratnji pacijenta pošto to može samo jedna osoba. Onda su se dogovorili da to bude žena i ona je ušla u zgradu dok je Kristijan ostao napolju - objašnjava naša sagovornica i dodaje da su zajedno s Golubovićem bila trojica nabildovanih momaka.

Imao 67 zaraženih lekara, a nije se testirao

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Milovan Bojić se i tokom vanrednog stanja našao u žiži kada se saznalo da je koronom zaraženo 67 medicinskih radnika Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje. On je tada mrtav-hladan poručio da se nije testirao niti će to učiniti dok ne budu testirani svi zaposleni na institutu. On je tvrdio da su KOVID-19 u bolnicu uneli pacijenti koji su operisani kao zdravi, da bi se kasnije ispostavilo da su zaraženi.

Za to što se ne testira Bojić ima prilično čudno objašnjenje.

- Mi smo testirali sve koji su bili u dodiru sa zaraženim pacijentima. Lekare, medicinske sestre, čak i spremačice koje rade na održavanju higijene. Ja se lično nisam testirao jer smatram da treba prepustiti šansu zaposlenima koji su bili izloženi. Testiraću se na kraju, tek kad svi budu uradili testove - poručio je dr Bojić, ne navodeći kakve veze ima njegovo testiranje sa testiranjem ostalih na institutu, kao da se to ne može uraditi svima istovremeno.

Kako je tada za Srpski telegraf rekao sagovornik sa Bojićevog instituta koji je želeo da ostane anoniman, nikom od zaposlenih nije jasno zašto ih direktor na ovaj način dovodi u opasnost jer niko ne zna da li je i on možda zaražen i da li im može preneti zarazu iako nema simptome.

Potpuno isti opis situacije dobili smo od čoveka koji je takođe u tom trenutku bio ispred Dedinja.

- Po tome kako su razgovarali, jasno mi je bilo da su direktor Bojić i Kristijan Golubović prilično prisni. I obezbeđenje se baš bilo rastrčalo, kao da je došao neki ministar. Ma šta ministar! Ni predsednika ne bi tako dočekali - priča ovaj čovek.

Srpski telegraf pozvao je Milovana Bojića da nam objasni zašto je ponizio ostale pacijente, napravivši ovakav doček Goluboviću i uvodeći preko reda čoveka kojeg je ovaj doveo. On je, međutim, pokušao sve da demantuje iako smo mu rekli da je ceo mučan prizor video veći broj ljudi.

BOJIĆ: BOŽE ME SAKLONI I SAČUVAJ, KRISTIJAN NIJE BIO NA DEDINJU

- To nije tačno, Kristijan Golubović nije dolazio na Dedinje. To su apsolutne gluposti, budalaštine, bože me sakloni, i Sveti Vasilije Ostroški. Apsolutno demantujem da sam ga ja sačekao ispred bolnice - bio je kategoričan direktor instituta.

POSEBAN PROTOKOL

Na njegovu nesreću, osim očevidaca, Kristijanov dolazak potvrdio nam je i jedan od Bojićevih najbližih saradnika prof. dr Miljko Ristić, kojeg smo pozvali i pitali zašto je Golubović dolazio na institut.

- Golubović nije primljen, dovodio je pacijenta samo, to je neki stariji čovek. Ne znam ko je taj čovek. U petak pre podne su bili ovde. Mi imamo poseban protokol za primanje, šator 1, šator 2, tamo rade mladi lekari koji na osnovu podataka upućuju u zgradu na neki pregled - rekao nam je Ristić, koji je Bojićev savetnik u Dedinju.

I sam Kristijan Golubović je imao zdravstvenih problema, pre svega, kardiovaskularnih, zbog čega je tokom boravka u rijalitiju nosio holter, koji 24 sata prati rad srca.

Kristijan nije odgovarao na naše pozive.

ČINJENICE

Milovan Bojić

Foto: e-stock agency
Tekst potpisa

* rođen 13. marta 1955. u Kolašinu, medicinu završio u Beogradu

* u politiku ušao 1995. kao član SPS, ali se brzo prebacio u JUL

* 2000. postao ministar zdravlja

* zvali su ga Šešeljev lekar zbog bliskosti sa liderom radikala, o čijem je zdravlju brinuo dok je ovaj bio u Hagu

* tokom petooktobarskih promena ćerku su mu ošišali naćelavo

* 2012. prvostepeno osuđen na 10 meseci zatvora, po optužbi da je od 1995. do 2000. godine oštetio Institut Dedinje

* 2015. ga Apelacioni sud oslobodio optužbi

* 2017. ponovo imenovan za direktora Instituta Dedinje

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Kristijan Golubović

* pravo ime mu je Aleksandar Golubović

* jedan od beogradskih žestokih momaka

* poznat po burnom životu i robijanju

* bio u zatvorima u Grčkoj, Srbiji...

* u januaru 2010. uhapšen ispred Crkve Svetog Marka pod sumnjom da se njegova organizovana krimi-grupa bavila rasturanjem narkotika

* policija je tog dana zaplenila 125 grama mešavine heroina i paracetamola, kao i jedan pištolj

* u pritvoru, koji mu je uračunat u zatvorsku kaznu, proveo tri i po godine, nakon čega je pušten da se brani sa slobode, koju je proveo po rijaliti-programima

* pravosnažno osuđen u novembru 2014. godine, a još godinu i po je uspevao da odlaže izdržavanje kazne pod različitim izgovorima

* iz rijalitija je 2016. godine otišao u pritvor na 30 dana zbog pretnji i ugrožavanja sigurnosti učesnice "Farme" Tamare Đurić

* peta molba za odlaganje izdržavanja kazne jeste odbijena, a on je u Zabelu otišao u martu 2016. godine, gde je bio do pre nekoliko sedmica

* istog dana kada je izašao iz zatvora ponovo je priveden zbog krivičnog dela falsifikovanje isprave, nakon što je policija zaustavila dva automobila koja su vozili Kristijan i Jovan T. U ova dva automobila bilo je deset osoba, a na oba vozila tablice su bile prelepljene nalepnicom BG-KRISTIJAN. Protiv Golubovića je podneta prekršajna prijava zbog vožnje pod dejstvom narkotika, a zadržan je 12 sati

U štampanom izdanju Srpskog telegrafa između ostalog pročitajte:

Među čalanicama Saveza za Srbiju nastavlja se obračun. Ovoga puta Marko Bastać je izneo kompromitujuće detalje iz života Vuka Jeremića.

Srbija nastavlja sa popuštanjem mera zbog koronavirusa. Biće omogućeno organizovanje svadbenih proslava do 100 ljudi.

Nova sezona spektalukalrnog rijalitija Zadruga biće neviđena do sada: Kija, Sloba i Luna biće zajedno u imaginarijumu.

Uz štampano izdanje Srpskog telegrafa poklanjamo magazin Super enigma.

Sve ove priče kao i još puno zanimljivih informacija možete pronaći u štampanom izdanju Srpskog telegrafa, kao i na portalu Republika.rs

Foto: Srpski telegraf
Naslovna strana Srpskog telegrafa za 23. maj 2020. godine

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Srbin

27.05.2020 05:55

Milogorski srbomrzac i kriminalac docekao brata po oruzju ispred KC Dedinje. Dokle ce ovi kriminalci da vladaju Beogradom i u Srbiji uopste? Treba ih sve oterati u Milovu vukojebinu... sto pre, to bolje.