SPS udario na Vučića! Koriste Đilasove metode, najavili blokadu auto-puteva

Autor:

Vesti

13.07.2020

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Socijalistima padaju maske pošto pojedini pokazuju da su zarad fotelja spremni da ugroze i bezbednost države jer neskriveno prete izazivanjem haosa. Potpredsednik SPS i predsednik opštine Surdulica Novica Tončev poručio je da će se nasilni protesti i rušenje iz Beograda preseliti i na jug Srbije, te da će blokirati auto-put Beograd-Skoplje ako budu smenjeni direktori javnih preduzeća iz te partije.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vučić

Nije ostalo neprimećeno da socijalista primenjuje identični metod kao i Marinika Tepić, perjanica Dragana Đilasa i potpredsednica njegove Stranke slobode i pravde, koja je protekle sedmice pretila blokadom saobraćajnice Beograd - Novi Sad.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tad je rekao da je blokada auto-puta "čist terorizam". I skandalozna pretnja Tončeva naišla je na žestoku osudu, a partijski šef Ivica Dačić mu je svetlosnom brzinom poručio da će biti kažnjen.

POKUŠAJ PREVRATA

Tončev je, naime, na sednici SO Surdulica zapretio organizovanjem protesta, poručujući da će se događaji iz Beograda preseliti i na jug Srbije.

- Surdulica je jedina slobodna teritorija u Srbiji, kao što je bila Užička republika, gde jedino nema mraka i straha - konstatovao je potpredsednik SPS, što potvrđuje i snimak koji je objavio naš portal Republika.

Potez Tončeva usmeren je, ocenjuje Vladimir Marinković iz SNS, protiv stabilnosti naše zemlje i politike predsednika Vučića, koju je SPS pratio i podržavao osam godina.

Tončev: Surdulica je jedina slobodna teritorija u Srbiji, kao što je bila Užička republika, gde jedino nema mraka i straha

- Pozivati na blokadu puteva i svrstati se uz fašiste koji su rušili Beograd i druge gradove, napadali policiju, a sve zbog tajkunskih interesa i urušavanja ugleda Srbije je politički neoprostivo. Vara se i Tončev i svi njegovi istomišljenici da mogu nešto da ućare na krilima nasilja i pokušaju prevrata - poručuje Marinković.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novica Tončev

Podseća da je narod Srbije na demokratskim izborima jasno pokazao da ima najveće poverenje u Vučića i SNS:

Marinković: Svrstati se uz fašiste koji su rušili Beograd zbog tajkunskih interesa je politički neoprostivo

- Tončev bolje da doprinosi razvoju juga Srbije, a ne da manji broj osvojenih glasova SPS na ovim izborima pokuša da opravda kroz napade na Vučića i Srbiju.

Dačić: Najoštrije osuđujem izjavu Tončeva, suprotna je politici SPS, biće sankcionisan

Šef socijalista, koji poslednjih nekoliko dana muči muku sa neposlušnim saradnicima, najoštrije je osudio i izjavu Tončeva o blokadi puta na jugu Srbije. Takva izjava je, kako je kazao za Srpski telegraf, direktno suprotna politici SPS:

RepublikaFoto: Ministarstvo spoljnih poslova
Ivica Dačić

- SPS najoštrije osuđuje svaku nasilje, napad na institucije i blokadu saobraćajnica, a posebno napad na predsednika Vučića. Svako ko se ponaša suprotno politici SPS biće sankcionisan - kazao je za Srpski telegraf lider SPS.

Tončev: Vučić je OK, lokalni naprednjaci su bahati

Tončev je pokušao pretnje haosom da opravda nekorektnom izbornom borbom sa naprednjacima u Surdulici, gde je SPS na vlasti samostalno već 12 godina:

- Sa predsednikom Vučićem i SNS smo uvek imali dobru saradnju na državnom nivou i prvi smo osudili haos, nasilno ponašanje demonstranata i upad u Narodnu skupštinu. Mi u SNS i predsedniku Vučiću vidimo partnere s kojima ćemo nastaviti da radimo u interesu naše zemlje i građana. Žao mi je što pojedinci iz njihovih redova ruše ugled i kredibilitet najveće stranke u zemlji, demonstrirajući moć i bahatost. U vreme predizborne kampanje nismo imali korektnu političku borbu. Lokalni naprednjaci predvođeni Draganom Stevanovićem Bosketom pretili su i zastrašivali članove ili simpatizere SPS i građane isključivanjem struje, ucenama, otpuštanjima.

Isti rukopis Marinike i socijaliste

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Marinika Tepić

Blokadu auto-puta Beograd-Novi Sad u oba smera sa grupom demonstranata planirala je proteklih dana da izvede potpredsednica Đilasovog SSP Marinika Tepić, ali je policija osujetila taj plan. Huligani su tokom nasilnih protesta proteklih dana nameravali da blokiraju Brankov most u Beogradu.

Foto: Srpski telegraf
Srpski telegraf 14. jul 2020.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
M Novosel

14.07.2020 04:44

Kakav ministar, takvi su mu i savetnisi i najbliži saradnici.

Vesna

14.07.2020 06:15

Dobro treba sagledati ko će u ći u sastav nove Vlade !

Jelena

14.07.2020 06:58

Ivica Dacic treba da reaguje na ove prozivke. Ovo je sramota!