EKSKLUZIVNO: Prvi iskaz Zorana Marjanovića u policiji posle Jeleninog ubistva

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoran Marjanović (39), osumnjičen za brutalno ubistvo supruge Jelene Marjanović (33), otkrio je na saslušanju u policiji da njegovi roditelji nisu želeli pevaljku za snajku i majku svojih unučića, kao i da su bili protiv toga da se on oženi Jecom.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Daje sumnjive iskaze u policiji: Zoran Marjanović

Marjanović je istinu o odnosu između Jelene i njenog svekra i svekrve otkrio nakon privođenja u aprilu 2016, kad je posle zadržavanja pušten na slobodu zbog nedostatka dokaza.

Pogrešno vreme

- Kad su ga pitali u kakvom odnosu su bili njegovi roditelji i pokojna Jelena, Zoran je, vidno uznemiren, kazao da Zorica i Vladimir nisu gajili simpatije prema njoj. Takođe, ispričao je da su poštovali njegovu odluku, ali da su potajno želeli drugu osobu za snaju, domaćicu koja vodi računa o kući i porodici, a ne pevaljku, koja noću radi, a danju spava - kaže izvor Srpskog telegrafa iz istrage.

Kako dodaje, Marjanović je na saslušanju izneo niz nelogičnosti, a policiji je bilo sumnjivo i to što je rekao pogrešno vreme kad je sa suprugom bio na nasipu u Borči.

- Nije mogao da precizira vreme kada je Jelena trčala na nasipu, a on iza nje šetao sa ćerkom Janom. U jednom momentu je pogubljeno naveo jedno vreme, da bi se potom ispravio i rekao da je slučajno pogrešio - kaže naš sagovornik.

Marjanović najpre plakao zbog ženine smrti, a onda rekao da njegovu porodicu štiti religija koja će ih spasti i osloboditi

Prema njegovim rečima, inspektorima je bilo sumnjivo i to što je Zoran pričao nepovezano.

Foto: facebook.com/Jeca Krsmanovic In memoriam
Svekar i svekrva je nisu voleli: Jelena Marjanović

- U jednom momentu Marjanović je zaplakao i ponavljao da je nemoguće da je njegova Jeca nađena mrtva u kanalu, da bi potom počeo da priča konfuzno. Rekao je da njegovu porodicu štiti religija koja će ih spasti i osloboditi, ali inspektorima nije otkrio na kakvo spasenje konkretno misli - kaže naš sagovornik.

Kako dodaje, Marjanović je policiji rekao još nekoliko nelogičnih stvari.

Pretražio nasip

- Izjavio je da se Jelena neposredno pre nego što je nestala čula sa majkom Zoricom. Postavlja se pitanje kako je mogao da zna sa kim je ubijena pevačica razgovarala ako je bio daleko iza nje sa Janom. Pored ovog detalja, Zoran je ispričao i da je suprugu video poslednji put kada je istrčala krug, okrenula se i pošla ka njima. Kako ju je onda izgubio iz vida ako je išla u susret njemu i detetu? Sve su to neke od nelogičnosti koje ukazuju da Marjanović ima veze sa zločinom - navodi naš izvor.

Marjanović je nekoliko sati pre nego što je pronađeno Jelenino telo policajcima rekao da je pretražio ceo nasip.

- Zajedno sa bratom i ocem pretražio sam ceo nasip nekoliko puta i Jeca sigurno nije tamo, postoji mogućnost da je upala u neku rupu - rekao je Marjanović.

Šta je svekrva pričala

Zorica Marjanović, svekrva ubijene Jelene, odbila je da svedoči u tužilaštvu u istrazi koja se vodi protiv njenog sina Zorana, što je njeno zakonsko pravo. Međutim, ona je saslušana u policiji nakon što je pronađeno telo njene snaje, a dvaput je odbila poligraf. Kako je Srpski telegraf ranije pisao, Zorica se tresla i na sam pomen ubijene Jelene.

- Ruke su joj se tresle, a sve vreme se dodirivala po čelu. Ona je tad izjavila da su Jelenu voleli svi u porodici i da nikakvih svađa ni neprijatnosti nije bilo. Marjanovićeva je rekla i da su oni vernici i da nikad ne bi učestvovali u tako monstruoznom zločinu - priča naš sagovornik iz istrage.

Vreme se ne poklapa
15.30 Jelena, prema Zoranovim tvrdnjama, otišla na trčanje
15.35 Pevačica se, navodno, čula s majkom Zoricom
16.10 Zoran, navodno, počinje da traži suprugu
16.42 Jelena se čula s kumom Verom Vukomanović
16.47-17.20 obdukcijom utvrđeno da je u tom intervalu Jelena ubijena
16.50 Jelenina majka je ponovo pozvala, ali joj je poziv odbijen
17.20 neko se javio na Jelenin mobilni i ćutao 40 sekundi

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading