VULIN BEZ DILEME: Jaka vojska čuva vojnu neutralnost

Autor: Tanjug

Vesti

27.10.2017

22:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin učestvovao je danas na tribini "Vojna neutralnost", koju je organizovao Medija centar "Odbrana" na svom štandu Beogradskog sajma na Međunarodnom sajmu knjiga.

RepublikaFoto: Tanjug/D. BANDA
Foto: Ilustracija


Ministar Vulin je, tom prilikom, izjavio da je politika vojne neutralnosti trajno i temeljno opredeljenje države Srbije, saopštilo je MInistarstvo odbrane Srbije.

- Predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant vojske Aleksandar Vučić veoma temeljno radi da se naša vojna neutralnost razume i prihvati na svim tačkama sveta. I za takvu politiku mi imamo poštovanje, ali da bi takva politika bila moguća, potrebno je da imamo snažnu vojsku, potrebno je da imamo vojsku koja je snažan odvraćajući faktor i za koga svi razumeju i znaju da se ne isplati napadati Srbiju, i da bi cena agresije na Srbiju i na njenu vojsku bila jednostavno previsoka - naglasio je Vulin.


Upravo zbog toga, prema rečima ministra odbrane, državno rukovodstvo Srbije, na čelu sa predsednikom Vučićem intenzivno radi na poboljšanju materijalnog položaja pripadnika Vojske Srbije. 

- Očekujem, ne samo povećanje plata, ne samo povećavanje dnevnica, ne samo povećavanje materijalnih nadoknada, već i, vrlo brzo, izlazak sa projektom masovne stambene izgradnje, koja će za sve pripadnike bezbednosnog sektora omogućiti da imaju krov nad glavom i da njihove porodice budu zbrinute i sigurne, a onda će i oni biti i sigurni i zbrinuti i ponosni - kaže on.

Srbija ima kao svoj cilj, kao svoju politiku i kao svoje trajno opredeljenje, politiku vojne neutralnosti i za to joj je potrebna snažna, organizovana i zadovoljna vojska, poručio je ministar Vulin, navodi se u saopštenju. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading