PUTIN DOČEKAO VUČIĆA UZ PESMU TAMO DALEKO

Autor:

Vesti

20.12.2017

07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija će postati tranzitni centar i najveći ruski partner u izvozu gasa, poručio je Vladimir Putin nakon jučerašnjeg sastanka sa srpskim kolegom Aleksandrom Vučićem!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Putin šalje gas, a onda i oružje: Srbija može da postane i veliki partner Rusije u tranzitu gasa, poručio šef Kremlja * Vučić najavio nastavak vojne saradnje i nabavku helikoptera

Sa druge strane, predsednik Srbije posebno je istakao da su Beograd i Moskva razgovarali i o nabavci helikoptera, a da se uskoro očekuju intenzivni razgovori o nabavci novog ruskog naoružanja i daljem jačanju odbrambenih snaga Srbije.

ENERGETIKA PRIORITET

Nakon sastanka koji je trajao puna dva sata, ruski predsednik je dao jasnu podršku Srbiji.

- Mi smo se i ranije više puta sastajali, održavamo intenzivan međudržavni dijalog. Sve su veće uzajamne investicije između dve zemlje, čemu u prilog govori i nekoliko potpisanih sporazuma. Prioritet je energetika! Naša zemlja praktično u potpunosti snabdeva srpsko tržište prirodnim gasom, gotovo 90 odsto, a sada mislim da Srbija može da postane i veliki partner Rusije u tranzitu gasa - poručio je Putin.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Zahvaljujući poklonima Vladimira Putina uspeli smo da sačuvamo status vojno neutralne države

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije

Ruski predsednik je naveo i da se uveliko razrađuje pitanje uključenja srpskih partnera u "Gaspromov" projekat novih maršruta "Turskog toka", ali i da su ruske kompanije spremne da se uključe i u druga energetska postrojenja u Srbiji.

ZAŠTITA KOSMETA

Šef Kremlja posebno se osvrnuo na problem Kosova i jasno poručio da će Moskva i ubuduće bespogovorno štititi teritorijalnu celovitost naše zemlje.

2 sata trajao je razgovor Vučića i Putina

Predsednik Srbije je pak posebno naglasio nastavak saradnje u pogledu naoružanja.

- Razgovarali smo i o nastavku vojnotehničke saradnje. Srbija je zainteresovana za nabavku helikopterske opreme. Mi nameravamo da ostanemo vojno neutralna država, a zahvaljujući pomoći i poklonima koje nam je poslao Vladimir Putin delimično smo uspeli da obnovimo našu avijaciju i na taj način i u budućnosti sačuvamo status vojno neutralne države - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Nikolica91

20.12.2017 09:46

Svaka cast!

Moda

20.12.2017 12:08

Neće sigurno okolo ići Vučić i Putin i pričati kako će braniti Kosovo, a strategiju sigurno imaju.

Aleksa

20.12.2017 15:53

Dobrodošlica dostojna dvojice iskrenih prijatelja.

Predrag 1962

20.12.2017 20:56

VELIKO POŠTOVANJE JEDAN PREMA DRUGOM.