SPISAK POLITIČARA KOJI SU CINKARILI AMERIKANCIMA!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki broj srpskih političara godinama je Amerikancima referisao o svemu što se dešava u državi, Vladi, strankama. Srpski telegraf objavljuje spisak onih koji su to redovno činili, a razotkriveni su zahvaljujući tajnim depešama koje je provalio Vikiliks.

RepublikaFoto: wikipedia/Dimitros S. Panagos
Boris Tadić i Vuk Jeremić

Na spisku je mnogo imena koja su i danas aktuelna na političkoj sceni, a urednik Novog standarda Željko Cvijanović za naš list kaže da ove informacije nisu mogle da dođu do građana Srbije u to vreme jer su ondašnji čelnici blokirali medije da građani ne bi saznali koliki su "beskičmenjaci".

Cvijanović: Krili su depeše Vikiliksa da ne bi ugrozili svoj rejting

- Jeremić, Đilas i Tadić prevashodno su držali u strogoj diskreciji depeše Vikiliksa da ne bi ugrozili svoj rejting. Poznat je slučaj kad je Jeremić držao antiamerički govor, a onda se izvinjavao Amerikancima i govorio im da tako mora jer narod to voli da čuje. Zatim, Đilas i Miki Rakić su dokazivali lojalnost zapadnim partnerima tako što nijednog trenutka nisu želeli da bliže sarađuju sa Moskvom, a Tadić je bio ubedljivo najbolji u jeftinoj glumi. On se predstavljao kao svetionik demokratije, a radio je isključivo protiv interesa Srbije - podvlači Cvijanović.

Stanković: Jeremić je jedno pričao zapadnim diplomatama, a drugo u Srbiji

Analitičar Dejan Vuk Stanković smatra da je najveći problem kod Jeremića i ostalih nedoslednost.

- Javnost od Jeremića ne zna šta može politički da očekuje. On je jedno pričao zapadnim diplomatama, drugo u Beogradu, a to nije dalo nikakvog rezultata za ugled Srbije u svetu.

 

Izvor: Vikiliks - Ko je sve pevao Amerima
Boris Tadić Vuk Jeremić
Dragan Đilas Božidar Đelić
Vladimir Vukčević Dragan Šutanovac
Nenad Čanak Borko Stefanović
Miki Rakić Miroljub Labus
 Vesna Pešić Čedomir Jovanović
Goran Svilanović Ivan Andrić
 Vlajko Senić Oliver Dulić
Žarko Korać Vuk Drašković
Siniša Važić  Milan Pajević

Manter i Mišković sastavljali vladu

Osim što su im domaći političari referisali o svim zbivanjima, pa i državnim tajnama, američke diplomate grubo su se mešale u unutrašnje stvari naše zemlje i na mnogo grublji način. Tako je ostalo zapamćeno da je ambasador Kameron Manter zajedno sa Miroslavom Miškovićem čak i sastavljao Vladu Srbije 2008. godine.

 

Dnevni red prvo morao u ambasadu

I predsednik Vučić u nekoliko navrata je govorio o ogromnom uticaju koje su strane diplomate imale na Vladu Srbije. Kako je naveo, kod svih važnijih pitanja dnevni red Vlade je prvo išao na odobrenje u zapadne ambasade, a onda bi bio i menjan ako im ne bi odgovarao, zbog čega su sednice ponekad i odlagane.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
Mirko

06.01.2018 11:10

Šta li ćemo još da saznamo?Dobro je što se klupko raspetljava pre izbora,da možemo vajne opozicione lidere,koji se prse svojim patriotizmom i humanošću,da sagledamo u pravom svetlu.

Drago

06.01.2018 11:18

Заборавили сте да поменете Шешеља и Вучића.

Odgovori 10 7
seka

06.01.2018 19:43

@Drago - Vucic nikada ne bi radio protiv nase zemlje.

bole

18.03.2019 07:48

@seka - @seka ma jok, samo mu toni bler najbolji prijatelj a sa šiptarima je na prs u bulju