POČELA OPERACIJA ZAVRŠNI UDARAC: Ameri bi da očiste ruski uticaj u Srbiji!

Autor:

Vesti

24.04.2018

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Baltičke zemlje, predvođene Litvanijom (tu su još i Letonija i Estonija), zajedno sa Švedskom pokrenule su unutar EU realizaciju davno osmišljenog plana čiji je cilj potpuno čišćenje ruskog uticaja u Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Vučić i Vladimir Putin

Uz podršku ostalih evropskih jastrebova, a pre svih Britanije, ove države insistiraju da se zaustave evrointegracije naše zemlje, odnosno otvaranje poglavlja, sve dok ne uvedemo sankcije Moskvi.

PISANI ULTIMATUM

Prema rečima sagovornika Srpskog telegrafa, iz diplomatskih izvora unutar EU Srbiji je dostavljena pouzdana informacija da su pomenute zemlje prošle nedelje od briselske administracije u pisanoj formi zatražile da se Srbiji više "ne gleda kroz prste", već da se Beogradu ispostavi zahtev da hitno usaglasi spoljnu politiku sa EU. Ovakav zaokret, kako je obrazloženo, nužan je u svetlu pojačane napetosti između Zapada i Rusije.

Estonija, Letonija i Litvanija duže od decenije dokazuju se kao besni psi NATO i Vašingtona i uvek su u prvim redovima u obračunima sa Moskvom, koju smatraju najvećim neprijateljem. Sada im se pridružila Švedska, a snažno ih podržavaju i Poljaci.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Željko Cvijanović

- Upravo ove zemlje bile su među prvima koje su uvele sankcije Rusiji, a zatim u opštoj antiruskoj histeriji proterale najviše ruskih diplomata. Njihov cilj je da potpuno ekonomski unište svaku zemlju koja odbije poslušnost, pa u ovom slučaju i Srbiju ako se ne distancira od Moskve - otkriva naš izvor blizak Vladi Srbije.

Cvijanović: To je maslo Vašingtona, tuku Srbiju, ali bol treba da oseti i Nemačka, koja nije potpuno za neprijateljstvo sa Rusijom

MASLO VAŠINGTONA

Bivši ministar spoljnih poslova Vladislav Jovanović za Srpski telegraf kaže da Srbija treba da se izvuče iz zagrljaja EU.

RepublikaFoto: Youtube/Scope News
Emanuel Makron

- Pritisci dolaze iz tog pravca. Mi treba lepo da im se zahvalimo i da kažemo da nam daju status privilegovanog partnera koji daju Turskoj, imaćemo dobre odnose i dalje, ali neće moći da nas ucenjuju. I ovako i onako njihov zagrljaj postaje sve nesnosniji - poručuje Jovanović i naglašava da je za Srbiju neprihvatljivo da uvede sankcije Rusiji ili prizna Kosovo.

Urednik Novog standarda Željko Cvijanović pak smatra da je ovde više reč o pritisku SAD na Nemačku preko tih zemalja:

- Oni hoće da slabe Rusiju preko Nemačke ili, drugim rečima, ovde se tuče Srbija, ali bol treba da oseti i Nemačka, koja je ključna članica EU i nije potpuno opredeljena za neprijateljstvo sa Rusijom.

HRONOLOGIJA SANKCIJA
  • Prvu rundu sankcija SAD i EU uvele Rusiji 17. 3. 2014, zbog aneksije Krima
  • Druga runda sankcija uvedena 28. 4. 2014. godine
  • Sankcije dodatno proširene 17. 7. 2014.
  • EU pooštrila sankcije u avgustu 2017.
  • SAD proširile sankcije u januaru ove godine
  • Dodatne mere ove godine nakon slučaja "Skripalj"

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
Beogradjanin979

24.04.2018 09:56

Ameri bi mnogo sta ali nasa braca Rusi su tu uvek za nas kao i mi za njih!

Beogradjanin979

24.04.2018 09:57

Necemo nikada pristati. Mi postujemo i cenimo nasu Rusku bracu!

Beogradjanin979

24.04.2018 10:02

Brat brata ne izdaje!

Pijacar

24.04.2018 10:25

Amerika stalno radi protiv Rusije!