KO SRBIJI POMOGNE BIĆE ZGAŽEN!

Autor:

Vesti

26.04.2018

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika Britanija ušla je u otvoreni rat sa Srbijom u kojem neće birati sredstva da sruši Vučića i vlast u Beogradu, odvoji nas od Rusije i obezbedi Prištini punu nezavisnost i mesto u Ujedinjenim nacijama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tereza Mej

Iz Londona je stigla stravična i nedvosmislena poruka upućena nama, ali i svim zemljama koje preispituju svoja priznanja Kosova ili nam pomažu na neki drugi način: "Zgazićemo svakog ko podrži Srbiju"!

Dačić: Jedna evropska zemlja zapretila je da će se obračunati sa svima koji povuku priznanje Kosova

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Ivica Dačić

PORUKA IZ NJUJORKA

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je juče da je dobio informaciju da će jedna zemlja, članica EU i stalna članica Saveta bezbednosti UN, uputiti protest svakoj zemlji koja ubuduće bude povukla priznanje kosovske nezavisnosti. Predstavnik te zemlje, kazao je Dačić, ne precizirajući o kojoj članici EU je reč (nije teško zaključiti o kome se radi jer su stalne članice SB iz Evrope samo Britanija i Francuska), poručio je našoj misiji u Njujorku da je pristup Srbije, kada je reč o državama koje su priznale kosovsku nezavisnost, iritantan.

- Dobio sam juče informaciju da je predstavnik jedne zemlje članice iz Evrope, stalne članice SB, rekao našoj misiji u Njujorku da je iritantan pristup Srbije tome da neke zemlje povlače priznanje Kosova, da se to kosi sa njihovim stavom, da je to pitanje rešeno i da će ta zemlja uputiti protest svakoj zemlji koja povuče priznanje Kosova - naveo je Dačić, pokušavajući da govori diplomatski, ne otkrivajući čak ni o kojoj državi se radi.

Drecun: To što Englezi rade je otvoreno neprijateljstvo prema Srbiji i celom srpskom narodu

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tereza Mejl i Donald Tramp

Ipak, kako saznaje Srpski telegraf, u diplomatskim krugovima zloslutnu poruku izrekao je visokorangirani predstavnik Velike Britanije u Ujedinjenim nacijama (Njujork) i njen ton je bio otvoreno preteći i svodi se na rečenicu s početka našeg teksta da će i bukvalno biti zgaženi svi koji nas podrže u borbi za Kosovo. Ne treba sumnjati da je, kažu takođe naši sagovornici, ovakav stav London usaglasio sa Vašingtonom, čije je interese u Evropi uvek zastupao.

Prema navodima izvora našeg lista, planovi Londona o otvorenom udaru na Srbiju odavno su razrađeni, a njihovo intenziviranje ubrzalo je zahlađenje odnosa sa Rusijom nakon afere "Skripalj" i intervencije u Siriji. Uostalom, Britanija tradicionalno Balkan smatra područjem na kojem ima pravo da vršlja kako joj se prohte, što je u prošlosti i činila ko zna koliko puta.

Stanković: Izgleda da inicijativa naše diplomatije za povlačenje priznanja daje rezultate

Milovan Drecun, predsednik skupštinskog odbora za KiM, poručuje za naš list da su pretnje Britanaca vrhunac nečasnog i nemoralnog političkog ponašanja:

- To je otvoreno neprijateljstvo prema Srbiji i celom srpskom narodu. Što se pak našeg ponašanja tiče, ja im sa mesta predsednika odbora za KiM poručujem da ćemo ih iritirati desetostruko više u tom smislu. I šta nam mogu? Ako već neće da gradimo odnose prijateljstva i saradnje, onda neka otvoreno kažu da su neprijatelji srpskog naroda.

NIJE IZNENAĐENJE

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković ovaj potez Londona vidi kao očekivan:

Šćekić: Naše je da se borimo protiv nezavisnosti Kosova, a Britanci neka rade svoje

- Velika Britanija je jedan od sponzora kosovske nezavisnosti. Izgleda da inicijativa naše diplomatije za povlačenja priznanja daje rezultate. To postepeno rađa strah da će kosovski projekat Zapada polako, ali sigurno doživeti fijasko.

Bivši novinar Rojtersa Jakša Šćekić smatra da je naše da se borimo da se smanjuje broj zemalja koje priznaju nezavisnost Kosova, a Britanci, kojima je u interesu da ono bude priznato, da rade svoje.

- Po tom pitanju tek će se lomiti ruke - kaže on.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Nebojša

26.04.2018 12:03

Uporno ponavljam da je centar zla u svetu GBR i da su oni nama smrtni neprijatleji kao i rusiji i da je njihova najveća akcija MI6 bila Oktobarska revolucija u rusiji. Dokumenta pokazuju i to je pokazao prof.dr Živojinović da nam rade o glavi i totalnom uništenju više od 100 godina. Srbija bi morala da im uputi demarš i to najoštriji zbog ovoga jer dara je prevršila meru. Dostaje više bilo puzanja i cinculiranja. Isto se odnosi i na Francuze. Inače FRA, GER i USA su samo udarne pesnice ovog zlog mozga ROTŠILDA i sve je usmereno ka krajnjem cilju Rusiji. A mi smo na putu. vreme je da im pokažemo demaršom a potom i povlačenjem ambasadora koga inače i nemamo trenutno tamo da tako s nama ne mogu. Imamo mi prijatelje Rusiju i Kinu, a njihovo je odzvonilo i samo je pitanje vremena ne dužeg od 7 godina kada ćemo na mapama da gledamo prostor i govorimo da je tu nekada bilo najveće zlo u istoriji čovečanstva Velika Britanija.

Odgovori 12 1
vampir u suknji

26.04.2018 16:59

E pa neka im bude kako cine, to je samo razlog vise da nedamo ni grumen svoje zemlje. Sve dok Srbija ne potpise nije njihovo a ja Boga molim da da pameti i mudrosti ovoj politickoj vladajucoj eliti bar po tom pitanju. Srbe mrze anglosaksonci, siptari, muslimani, katolici ali zato nas voli Bog. Sto nas svet vise mrzi sve vise verujem da smo nebeski narod jer kako drugacije shvatiti toliku mrznju tolikog dela sveta. Da smo poput njih nebi nas mrzeli. Druga je stvar sto siptari kupuju naklonjenost, oni od prodaje droge placaju lobiste sirom sveta a zapad je posebno alav na lovu. Sve covek moze da kupi sem ljubavi i pravde, kad-tad sticice ih pravda a ja verujem da ce uskoro i to.

Miodrag

27.04.2018 21:37

"Laki je malo nervozan".Izmice mu se i klima onih petsto milijardi dolara,koliko kosta Kosovo u rudama i mineralima.Nije mu lako.Mnogo je ulozio novca do sada u tu otimacinu.Sve to mnogo kosta,a krenulo nizbrdo. Sada mora da preti,nema vise zivaca.

Miki

29.04.2018 20:29

Neka se tera u tri lepe materine ta engleska opajdara. Uvek su bili krvnici, pljackasi i zlotvori. Ceo svet ih mrzi.