OTKRIVAMO: Ovaj čovek hoće da ubije Vučića

Autor:

Vesti

09.05.2018

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iza jezivih pretnji predsedniku Srbije objavljenih na portalu KM novine stoji Ivan Maksimović (41) iz Kosovske Mitrovice, otkrile su srpske bezbednosne službe.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

Maksimović, koji se predstavlja kao novinar nekoliko sajtova i dopisnik magazina Tabloid s Kosova (on je i osnivač sajta KM novine), na pomenutom portalu objavio je tekst sa naslovom "Postoji li za Vučića drugo rešenje osim metka". Kao ilustracija montirana je fotografija Vučićeve siluete, u koju je uperena snajperska puška.

Nakon uvida u sadržinu teksta, tužilac za visokotehnološki kriminal ocenio je da sporna rečenica "pruža dovoljno osnovane sumnje za krivično delo ugrožavanje sigurnosti i nameće obavezu da li postoji neka ozbiljnija namera".

DVA PUTA PRIVOĐEN

Maksimović je, inače, poznat organima reda na Kosovu. Prema podacima do kojih je došao Srpski telegraf, on je 27. maja 2015. priveden zbog ometanja pripadnika kosovske policije prilikom hapšenja tri osobe albanske nacionalnosti. On je tu akciju snimao, a pušten je nakon oduzimanja snimljenog materijala. U novembru 2013. pripadnici kosovske policije uhapsili su njega i suprugu jer im je na vozilu bila istaknuta nalepnica "bojkot". U to vreme takve nalepnice korišćene su za antiizbornu kampanju i pozivanje Srba da ne izlaze na lokalne izbore na KiM.

Vučić: Nisam naročito strašljiv, ne plašim se pretećih poruka, ali to je rezultat mržnje koju neko gaji

Komentarišući pretnje snajperom i metkom, Vučić je juče poručio da se nikoga ne plaši jer zna da je radio dobro i najbolje za svoju zemlju.

 

 

- Inače, nisam naročito strašljiv, ne plašim se pretećih poruka, to su prazne priče, ali to je rezultat mržnje koju neko gaji - rekao je on.

ODGOVORIO PORUKOM

Vučić je istakao da se pretnje ne pojavljuju prvi put, ali i ukazao da se niko zbog toga nije uzbudio.

- S druge strane, u slučaju nekog grafita protiv bilo koga iz opozicije, deset dana ne može se ništa čuti osim o njihovoj ugroženosti, mučeništvu i tome slično - kaže predsednik Srbije.

Prvi čovek skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun napominje da autor pretnje mora biti sankcionisan.

- To su ozbiljne pretnje, izuzetno ekstremne. Da li neko zaista misli da može takvim pretnjama nešto da uradi? To su obično kukavice koje se skrivaju iza tekstova ili se zaklanjaju novinarskom profesijom, a zloupotrebljavaju mogućnost da preko raznih portala ili društvenih mreža pišu budalaštine. Mora da postoji i odgovornost za to što se piše jer su to javne pretnje.

 

 

Vučić je očigledno identifikovan kao meta za likvidaciju. Ukoliko autor prođe bez sankcija, onda smo zaista svi u problemu - ističe naš sagovornik Drecun.

Drecun: To su obično kukavice koje se zaklanjaju novinarskom profesijom

Srpski telegraf zvao je Maksimovića, ali se on nije javljao na mobilni telefon. Na SMS poruku koju smo mu poslali dobili smo kratak odgovor: "Odakle vam ideja da sam ja autor?" S druge strane, na pitanja upućena mejlom na adresu portala KM novine i privatni mejl Ivana Maksimovića nismo dobili odgovore.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Masa

09.05.2018 09:18

Доказ да постоје болесни умови којима ништа не ваља

sasa

09.05.2018 10:31

@Masa - Takvih umova ima dosta ali neka se lece.

sasa

09.05.2018 09:18

Sve to treba ispitati....

Aneta

09.05.2018 09:19

Definitvno se ova pretnja predsedniku mora shavtiti ozbiljno. Ne sem saliti sa ovakvim stvarima. Zivot predsednika je u pitanju.