STROGO POVERLJIVO: PUTINOVE TRI PORUKE VUČIĆU!

Autor:

Vesti

29.09.2018

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u utorak 2. oktobra putuje u Moskvu kako bi se oči u oči sastao sa šefom Ruske Federacije Vladimirom Putinom. Razgovor dvojice državnika obaviće se u strogo poverljivim okolnostima, jer, kako je već najavljeno iz Kremlja, posle razgovora nijedan od čelnika dveju zemalja neće se obraćati novinarima.

Foto: Tanjug/AP
Aleksandar Vučić i Vladimir Putin

Kako Srpski telegraf saznaje, tri glavne teme o kojima će se razgovarati su na papiru: Kosovo, naoružanje i investicije.

 

- Tema koja će prva biti razmatrana tiče se rešavanja problema Kosova i aktivnog ruskog angažmana po pitanju toga. Drugi važan segment razgovora biće naoružanje, dok će treći deo sastanka biti posvećen investicijama. Važno je što će sva ova pitanja razmatrati njih dvojica nasamo, bez ikakvih posrednika - saznajemo iz dobro obaveštenih diplomatskih izvora, odakle nam je potvrđeno da posle sastanka neće biti izjava za medije.

DAČIĆ U NJUJORKU OBGRLIO ZAHAROVU
RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Ivica Dačić

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova objavila je na Fejsbuku fotografiju sa svojim odličnim prijateljem srpskim ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem. U društvu svog šefa i Dačićevog kolege Sergeja Lavrova na marginama sastanaka u UN Dačić je obgrilo Zaharovu. U potpisu fotografije iz Njujorka ruska portparolka Ministarstva spoljnih poslova istakla je bratsku ljubav između dva naroda.

- Ruska i srpska braća i sestre - objavila je Zaharova i izazvala pravu lavinu reakcija na društvenim mrežama.

Vučić i Putin prethodno su se sastali u maju tokom Vučićeve dvodnevne posete Moskvi kada je prisustvovao Vojnoj paradi povodom Dana pobede. Ovaj novi sastanak dešava se u važnom spoljnopolitičkom periodu za Srbiju, kako je nedavno ocenio ambasador Rusije u Beogradu Vladimir Čepurin. On je tada na svom Tviteru najavio razgovor dvojice šefova na kom se, kako je podvukao, očekuje razmatranje ključnih bilateralnih i regionalnih pitanja. Tada mu je srpski predsednik zahvalio na pomoći u izgradnji sve boljih odnosa, navodeći da se raduje novom viđanju sa ruskom šefom.

- Hvala vam, ekselencijo, na iskrenom angažmanu u stvaranju najboljih odnosa između Srbije i Rusije. Radujem se novom susretu sa predsednikom Putinom, uveren da će naši razgovori doneti veliku korist srpskom i ruskom narodu - napisao je Vučić.

Stručnjaci, sagovornici Srpskog telegrafa, Jelena Vukoičić, Mirosalav Lazanski i Mlađen Kovačević analizirali su ključne teme o kojima će se pričati u Moskvi iza zatvorenih vrata.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Nina

29.09.2018 09:24

Izuzetno bitna poseta....

Laki

29.09.2018 09:24

Izuzetno vazna poseta....

Dijego

29.09.2018 09:24

Sve tri teme su od velikog značaja za našu državu i budućnost. Pitanje KiM, naoružanje i investicije i ekonomski oporavak.

Aleksa

29.09.2018 09:30

Srbija i Rusija imaju bolje odnose nego ikada, i prijateljstvo Vucica i Putina ce Srbiji doneti sigurnu buducnost...