MIHAJLOVIĆEVA REAGOVALA NA UVREDE UPUĆENE PREMIJERKI: Jeremić se ponaša prostački i nasilnički!

Autor: Tanjug

Vesti

28.10.2018

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović kritikovala je danas Vuka Jeremića zbog uvreda na račun premijerke Ane Brnabić a povodom njenog obraćanja na obeležavanju godišnjice prisajedinjenja Vojvodine Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ
Zorana Mihajlović

Jeremić je na svom Tviter nalogu napisao: "Na pitanje o značaju prisajedinjenja Vojvodine Srbiji ''premijerka'' Ana Brnabić je rekla da uvek kada se govori o tom datumu treba napomenuti da Srbija ima dobru saradnju s Mađarskom?! Neobrazovana, od morala i dostojanstva operisana karikatura."

Mihajlovićeva kaže tim povodom da lideri tzv. opozicije iz Saveza za Srbiju nastavljaju sa sramnim uvredama i širenjem govora mržnje u javnosti.

- Kao da ih nedavni pozivi na silovanje i bešenje predsednice Vlade nisu dovoljno opametili, jedan od njih, Vuk Jeremić, nastavlja sa vređanjem i pokazivanjem mržnje prema ženama - kaže Mihajlovićeva, koja je i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost.

Ona je istakla da je u vremenu kada se celo društvo bori protiv nasilja nad ženama neprihvatljivo da neko, ko se naziva predsednikom političke stranke, ponaša prostački i nasilnički.

- Jezik mržnje i uvrede nam ne mogu doneti ništa dobro. Kojoj god političkoj opciji da pripadamo ne smemo dozvoliti sebi ovakvo ponašanje. Vuk Jeremić i družina nam, zapravo, pokazuju kako bi se ophodili prema ženama u Srbiji da su na vlasti. Radite, Vuče na sebi, izlečivo je! - rekla je Mihajlovićeva.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Vuk Jeremić

Potpredsednica Vlade istakla je da političari mogu iznositi različite stavove, ali da je svako vređanje na nacionalnoj, verskoj ili seksualnoj osnovi nedopustivo.

“Moramo graditi društvo nenasilja i kulturu poštovanja drugih, bez obzira kojoj naciji pripadaju, kojoj veri se priklanjaju i kog su seksualnog opredeljenja”, zaključila je ona, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading