DEO SRBIJE U ŽUTOM! Upaljen meteoalarm zbog OVE pojave, VREME MOŽE BITI OPASNO!

Autor:

Vesti

10.05.2024

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najviša temperatura danas će biti 21 stepen!

DEO SRBIJE U ŽUTOM! Upaljen meteoalarm zbog OVE pojave, VREME MOŽE BITI OPASNO!

Foto: Profimedia

Nevreme u Srbiji

Srbiji će danas u toku prepodneva biti oblačno, mestimično sa kišom, dok se od sredine dana očekuje smanjenje oblačnosti i duži sunčani intervali, osim na severu i severoistoku Vojvodine gde se uz lokalni razvoj oblačnosti očekuju kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, saopštio je Republički Hidrometeorološki Zavod.

Žuti meteoalarm na snazi je u Zapadnoj i Jugozapadnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji, a upaljen je zbog pretnji od grmljavine.

Rizik od udara groma, opasnost za život ljudi i životinja, problemi u radu svih uređaja koji koriste električnu energiju, rizik od iniciranja pojave vatre, problemi u telekomunikacijama. Mogući problemi u transportu električne energije zbog udara groma. Moguća je lokalna pojava intezivnih pljuskova, bujica i jakih udara vetra sa štetama na pokretnoj i nepokretnoj imovini - navodi se na sajtu RHMZ.

Vreme u Beogradu

U Beogradu će ujutru biti potpuno oblačno i suvo, a duži sunčani intervali očekuju se od sredine dana, a očekuju se temperature oko 21 stepen.

Šta je žuti meteoalarm?

Kako se ističe na sajtu RHMZ, žuti meteoalarm znači da vreme može biti opasno.

- Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Nepreduzimajte nepotrebne rizike - piše.

BONUS VIDEO

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading