BEBA EVAKUISANA U UŽICU, ZAROBLJENE LJUDE U AUTOMOBILIMA SPAŠAVALI U NOVOM PAZARU! Nevreme juče paralisalo Srbiju - ima i stradalih!

Autor:

Vesti

22.05.2024

06:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Novom Pazaru proglašeno vanredno stanje!

BEBA EVAKUISANA U UŽICU, ZAROBLJENE LJUDE U AUTOMOBILIMA SPAŠAVALI U NOVOM PAZARU! Nevreme juče paralisalo Srbiju - ima i stradalih!

Foto: MUP

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova u utorak su u Novom Pazaru, gde  je, usled velikih padavina i izlivanja reke Trnavice, na teritoriji grada proglašena vanredna situacija, evakuisali dve osobe iz zaglavljenog vozila, kao i jedno bolesno lice iz pomoćnog objekta u mestu Šavci. 

 

 

Vatrogasci-spasioci su na teritoriji Novog Pazara angažovani i na crpljenju vode na 12 lokacija, kao i na pomoći stanovništvu u vidu uklanjanja palih stabala u Novom Sadu, Somboru, Baču i Beočinu, saopšteno je iz MUP-a.

 

 

Tokom dana, vatrogasci-spasioci iz Užica evakuisali su dve osobe i dvomesečnu bebu iz poplavljenog automobila na deonici puta Vrela-Ljubanje u Zlatiborskom upravnom okrugu, a jedna žena je stradala kada je usled jakog nevremena drvo palo na automobil u vožnji u Somboru. 

 

 

 

 

Na intervencijama crpljenja vode, uklanjanja stabala i evakuacije lica angažovano je 64 vatrogasaca-spasilaca sa 28 pumpi. 

 

 

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova su neprekidno na terenu na svim kritičnim tačkama u ugroženom području, dodaje se u saopštenju.

 

 

Podsećanja radi, i za danas je najavljena velika količina padavina.

- Plјuskovi i grmlјavine koji se na području Srbije očekuju danas posle podne i uveče lokalno će biti praćeni gradom, olujnim vetrom, ali i većom količinom padavina za kratko vreme (od 20 do 40 mm, lokalno i više).

U četvrtak (23.05.) se prognozira da oblast sa najvećim rizikom od obilnih plјuskova bude istočna Srbija, dok će u ostalim krajevima intenzitet i čestina grmlјavinskih razvoja slabiti
- naveo je RHMZ.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading