Lazićev doktor otkriva: Borimo se da Darku sačuvamo nogu!

Autor:

Zabava

22.12.2018

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Folk pevač Darko Lazić, koji se u banji Selters oporavlja od posledica stravične nesreće, svakodnevno je podvrgnut elektrostimulaciji oštećenih nerava desne noge.

RepublikaFoto: printscreen/rs.linkedin.com/in/miloš-poleksić-715bbaaa
Dr Poleksić i Darko Lazić

Naime, kako za Srpski telegraf otkriva specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije dr Miloš Poleksić, koji je Lazićev glavni lekar, pevača očekuje dug oporavak, a budući da je u banju stigao sa visokim stepenom atrofije mišića, medicinski tim se bori da mu sačuva nogu.

Dr Poleksić: Bilo bi idealno da dodatno reguliše telesnu masu jer će to doprineti oporavku

- Darko ima oštećene nerve desne noge i zbog toga svakodnevno odlazi na elektrostimulacije. One pomažu u obnovi nerava, a budući da mu je nakon rehabilitacije povećan obim pokreta u kuku i da su prsti na nogama počeli da se pomeraju, možemo reći da je primetan napredak. On je u banju došao sa visokim stepenom atrofije mišića, a sada može da podigne i levu nogu uvis, što pre nije mogao. Ipak, niko ne može da prognozira koliko će trajati njegov oporavak, a kako mi lekari znamo da kažemo, on je i dalje kompleksan pacijent - uverava dr Poleksić i otkriva da Lazić narednih šest nedelja ne bi trebalo da se oslanja na desnu nogu, koja mu je i dalje u kritičnom stanju.

- Nakon što je bio na kontroli na Institutu Banjica, hirurg koji ga je operisao, zahtevao je da se Darko šest nedelja ne oslanja na desnu nogu kako bi ona ojačala. Upravo nakon što prođe ovaj vremenski period, Lazić će opet ići na kontrolu kako bi se ustanovili rezultati rehabilitacije. Mi se trudimo da mišići njegove desne noge budu kompaktni, a on trenutno vežba da hoda na štakama - uverava doktor i konstatuje da bi u daljoj rehabilitaciji bilo poželjno da Darko dodatno smrša.

- Medicina je napredovala i Darko sa ugrađenim veštačkim kukom može i da trči. Ako bude slušao naše savete, apsolutno će moći da nastavi sa nastupima i aktivnostima koje je imao i pre nesreće. Naravno, sve zavisi od toga kako bude proticala rehabilitacija, ali budući da je mlad, nadamo se da će sve biti u najboljem redu. Bilo bi idealno da dodatno reguliše telesnu masu jer bi to doprinelo oporavku - uverava doktor i konstatuje da će zamoliti Darka da ne peva na proslavi banje Selters, kao što je planirao.

- Proslava koja je planirana biće samo za zaposlene. Reći ću Darku da nema potrebe da se dodatno napreže da bi nam pevao. Ipak, na njemu je da odluči - zaključuje doktor Poleksić.

Podsećamo, Darko je u utorak u pratnji majke Branke bio na kontroli u Institutu za ortopedsko-hirurške bolesti Banjica, a potom i u jednoj privatnoj klinici gde mu je snimljen kuk i noga. Nakon završenih pregleda, Lazić je pripadnicima sedme sile otkrio da su rezultati dobri.

 

- Lekari kažu da je sve u redu, a glavni doktor da odlično napredujem! Zadovoljan sam jako. Biće dobro, samo je potrebno strpljenje. Nema uspeha i napretka ako se ne potrudite. Osećam se kao Ledi Gaga u spotu za pesmu "Papraco" - rekao je Lazić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading