Otkriveno: Evo da li je moguće hakovati aplikaciju koju su koristili Karleuša i Vranješ!

Autor:

Zabava

15.01.2019

14:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što su njene gole slike sa FaceTime razgovora isplivale u javnost, pevačica Jelena Karleuša je izjavila da su fotografije ukradene iz njenog telefona. S obzirom na to da je diva za skandal okrivila hakere, mnogi su se zapitali "da li je Face Time bezbedan"!

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ/instragram.com/ognjen_vranjes
Jelena Karleuša i Ognjen Vranješ

Uprkos velikih problema koje je curenje sadržaja tokom FaceTime razgovora bez sumnje prouzrokovalo popularnoj pevačici, šanse da je neko hakovao njene razgovore su veoma male.

FaceTime je Appleov servis za audio i video pozive. Sav audio i video sadržaj koji se deli između dva iPhone uređaja zaštićen je enkripcijom sa oba kraja, tako da niko osim osoba koje učestvuju u razgovoru ne može da im pristupi.

Čak ni sam Apple ne može da dekriptuje te podatke.

Foto: Prntscrin
Šok!

Naravno, kao i sve druge stvari u svetu tehnologije, ni ova nije 100 odsto neprobojna. Ako neko ima dovoljno vremena, specijalne veštine i alate, verovatno bi mogao da dođe do vaših video i audio snimaka.

U svakom drugom slučaju, jedini način da se vaši intimni razgovori, slike ili video nađu u javnosti jeste taj da ih obelodani osoba sa kojom ste komunicirali.

Samim tim, čak ni vaš operator ne može da presretne vaše razgovore jer su oni zaštićen sa oba kraja i idu preko Appleovih servera, a kao što smo gore napomenuli, enkripcija se stara da čak ni Apple ne može da vidi njihov sadržaj.

 

Kada pričamo o video sadržaju, FaceTime nema ugrađenu funkciju za snimanje video razgovora, tako da je potrebno koristiti neku drugu aplikaciju koja će snimati sadržaj koji se pojavljuje na ekranu vašeg telefona.

Za sada, jedini način da neko dođe do sadržaja vaših konverzacija jeste da ode direktno do Applea i traži ga, a s obzirom na to da je kompanija odbila da to uradi za FBI, mala je verovatnoća da će to uraditi za vas, pa su velike šanse da su vaši FaceTime četovi potpuno bezbedni.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Istina

15.01.2019 16:09

Koja diva?Možda neka samozvana jer ova spodoba NIKADA ne može biti diva.Za tako nešto treba da budeš vrhunski u svom poslu a ona nije i prosečna u pevanju,ako sebe uopšte računa za pevačicu.Možda je među vodećima u spletkarenjima,napadanju drugih,izmišljanju ili vređanju ali za tako nešto se ne dodeljuje tako nešto.

moravka

15.01.2019 17:41

Kako bese, aha Ceca glupa,joj Boze,sve se vraca sve se placa