Slobi otkazuje srce zbog steroida!

Autor:

Zabava

12.06.2019

03:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slobi Radanoviću ozbiljno ugroženo zdravlje zbog mešanja steroida i alkohola. Naime, Sloba se u poslednja tri meseca totalno transformisao i sve više podseća na bodibildera. Sve bi ovo bilo lepo da pevač nije počeo da koristi suplemente koji utiču na njegovo zdravstveno stanje.

RepublikaFoto: instagram.com/slobaradanovic
Sloba Radanović preterao?

Kako bi uporedili Slobinu naglu promenu u izgledu, treba samo da se podsetimo kako je on izgledao pre dva i po meseca, kada je imao 110 kilograma. Tada je bio totalno opušten, a za toliko kratko vreme je pomoću hemije postigao da izgleda kao neko ko godinama trenira. Doktorka Nevenka Dimitrijević je za Srpski telegraf otkrila koliko je opasno to što radi Sloba sa svojim organizmom, kao i to koje su posledice.

Foto: youtube.com/Zadruga Official
Slobodan Radanović

- Mladi ljudi u želji da postignu što veću masu bicepsa preteruju sa steroidima. Preterano konzumiranje proteina za oblikovanje mišića i izlaganje prevelikom naporu u teretani može da ima fatalne posledice po srce. To su supstance koje se umeću u metabolizam kompletnog organizma i oni ne utiču samo na povećanje mišićne mase skeletnih mišića već i na masu srčanog mišića. Među mladima ima sve više muškaraca koji, vežbajući u teretani, idu do krajnjih granica vlastitih mogućnosti kako bi u masi došli do izražaja. Tako da imamo tu problem kasnije kad se taj mišić uveća i udeblja - kaže doktorka Nevena i dalje objašnjava šta se desi kad, kao kod Slobe, srce počne da slabi.

Preterano konzumiranje proteina za oblikovanje mišića i prevelik napor u teretani ima fatalne posledice po srce, kaže doktorka Nevenka

- Posle je potrebno mnogo više krvi za snabdevanje tog srčanog mišića, a ako osoba kasnije prestane da trenira, tu nastaju komplikacije. Mišić odjednom splasne i nije u dobroj kondiciji da ćelije snabdeva kiseonikom. To ima opasne posledice po srce i krvne sudove. Mi ne vidimo šta se dešava na unutrašnjim organima, a srce je jedan od najvažnijih mišića i bitno je voditi računa uvek, rekla je Dimitrijevićeva i potom objasnila šta je potrebno da se uradi ako osoba naglo želi da prestane sa korišćenjem steroida:

Foto: youtube.com/Zadruga Official
Sam prijavio da pije lekove... Sloba

- Ako osoba želi da prestane da koristi steroide posle dužeg vremenskog perioda, potrebno je uraditi detoksikaciju organizma. Pomoć nutricioniste treba potražiti, pa osoba mora da bude konstantno u dosluhu sa profesionalcima. Sve u svemu, steroidi nikako ne bi trebalo da se uzimaju, u nekim slučajevima mogu da se razviju i tumori, ali svakako da srce kao organ najviše strada jer se uvećava na neprirodan način. Fizička aktivnost je dobra i treba da bude samo sa regulisanom ishranom, bez ikakvih suplemenata koji su veštački - rekla je Nevenka za Srpski telegraf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Adem

12.06.2019 08:56

Svako preterivanje šteti.

Odgovori 12 0
AP

12.06.2019 09:02

Punoletan je. Nije dete. Umesto da vežba sa ženom on vežba sa tegovima.

Odgovori 13 0