Ne veruje da je se*sualno zlostavljana: Hrvatska glumica i voditelj se žestoko posvađali u emisiji!

Autor:

Zabava

21.10.2019

15:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumica Jelena Veljača uhvatila se usred jedne emisije u koštac sa voditeljem Aleksandrom Stankovićem, govoreći o "Me Too" pokretu koji je nastao nakon slučaja zlostavljanja od strane poznatog producenta Harvija Vajnstina.

Foto: twitter.com/printscreen
Aleksandar Stanković i Jelena Veljača

Voditelj je tada kao primer naveo Salmu Hajek, te istakao kako ne razume zašto je ona 14 godina ćutala o onome što ju je snašlo. 

Veljača nije dobro podnela tu informaciju, pa je skočila kao oparena! Ipak, ćutati 14 godina voditelju nikako nije "zvučalo uverljivo" od strane jedne uspešne i jake žene. 

- To je izjava koja se često čuje kada se govori o se*sualnom nasilju... To nije zdravorazumsko razmišljanje. Vi ste beli heterose*sualni muškarac na poziciji moći. Vi ne razumete da muškarci i žene, čak i da su na istoj poziciji moći, da nisu ravnopravni. To feminizam pokušava već jako dugo da kaže - mrtva ozbiljna bila je Jelena u "Nedeljom u 2", nakon čega ju je Aleksandar pitao da li bi i ona kao što je Salma 2002. ćutala:

RepublikaFoto: twitter.com/printscreen
Glumica se zgražavala nad konstatacijama voditelja

- Možda. Zato što je Harvi u tom trenutku 'Bog i batina' Holivuda. Svakoj ženi je, kada dođe do određene tačke uspeha, neverovatno teško. Kolike prepreke mora da pređe i skloni sa strane... Prva je misao strah hoću li opstati! Jedina osoba koja je odgovorna za nasilje jeste silovatelj. Meni je žao da vama nije jasno zašto moćne žene ne prijavljuju i ostaju u tim odnosima - bila je izričita Jelena.

 

 

 

 

- Gospodine Stankoviću, možda se bojala za vlastiti život, karijeru, za svoju egzistenciju, za svoj status. Ne znam je li bila državljanka Amerike. Ali poanta je da žene žrtve silovanja imaju pravo prijaviti 'abuse' kada god one to žele - rekla je ona.

Foto: twitter.com/printscreen
Aleksandar Stanković

Aleksandra je tada konstatovao da je Salma ćutala da je preživela se*sualno zlostavljanje kako joj to ne bi uništilo karijeru, na šta je Jelena kratko rekla, "Uf, ovo je sad stvarno grozno".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading