Brena se umalo rasplakala: Održana pozorišna premijera predstave o folk divi!

Autor:

Zabava

19.12.2019

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preksinoć je u Bitef teatru održana premijera predstave "Lepa Brena project", kojoj je prisustvovala i Lepa Brena. Kroz celu predstavu prožimaju se društveno-političke teme koje su obeležile godine za nama, tačnije poslednjih 38 godina Brenine karijere.

Foto: ST/N. PANČIĆ
Lepa Brena

Sama predstava bazirana je na istraživanju različitih izvođačkih praksi, od strane autorskog tima i pet izvođača na sceni. Reč je dakle o pet Brena, koje kroz monološke iskaze kontekstualizuju temu projekta, problematizuju je i stupaju u međusobne odnose, tvoreći tako od niza monologa jednu široku dijalošku formu.

Lepa Brena je celu predstavu pratila sa terase i videlo se da emotivno doživljava sve scene.

- Ovo je fantastično. Umalo su me rasplakale glumice u nekim delovima. Uspele su da dočaraju sve što se dešavalo tokom svih 38 godina moje duge karijere. Svaka Brena mi je draga na svoj način. Pomogla sam im oko detalja za tekst kako bi sve bilo verno preneseno - rekla je Brena prepuna utisaka na kraju premijere.

 

 

Projekat inače mobiliše različite jezike glumačkog i plesnog, te muzičkog teatra, stvarajući poligon za razvoj imerzivnog pozorišnog događaja, gde svi učesnici predstave stupaju u dijalog sa navedenim tematskim okvirom i naslagama sopstvenog sećanja i ličnim iskustvom kao primarnim kontekstom razumevanja naše kolektivne prošlosti. Brenu graditeljstva igrala je Jovana Gavrilović, Brenu biznismena igrala je Jasna Đuričić. Brena pesme bila je Jelena Ilić, Brenu seksualnosti igrao je Ivan Marković, Brena Jugoslovenka bila je Tamara Krcnunović.

Koncept i režiju predstave radili su Vladimir Aleksić i Olga Dimitrijević, a za tekst su bili zaduženi Olga Dimitrijević, Vedrana Klepica, Slobodan Obradović, Maja Pelević i Tanja Šljivar.

Od poznatih na premijeri smo videli glumice Jelisavetu Orašanin, Natašu Ninković, glumca Slavena Došla, dizajnera Nenada Radojevića, pevačicu Anu Bekutu i mnoge druge.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading