Raspadovizija: Anonimusi i pevači u pokušaju na izboru za srpskog predstavnika!

Autor:

Zabava

16.01.2020

04:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radio-televizija Srbije saopštila je 9. januara da su izabrane 24 kompozicije koje će krajem februara učestvovati na festivalu Beovizija 2020, od kojih će pobednička predstavljati Srbiju na izboru za pesmu Evrovizije 2020. Izabrane kompozicije takmičiće se na festivalu Beovizija kroz dva polufinala i veliko finale, a za ovaj najavljeni spektakl, po našim saznanjima, izdvojeno je od 120.000 do 140.000 evra. Spisak izabranih učesnika doveo je u pitanje ovogodišnji izbor jer za većinu izvođača koji će se takmičiti niko nije čuo!

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen

Naime, Beovizija je uvek važila za prestižno takmičenje i najveće zvezde estradnog neba želele su da se nađu na spisku učesnika, a potom i da predstavljaju svoju zemlju. Međutim, ovog puta brojni izvođači nisu čak ni poznati širokoj narodnoj masi.

Kontaktirali smo sa Duškom Vučinić, koja je šef službe za Odnose s javnošću i korporativni imidž javnog servisa RTS, kako bismo saznali zbog čega se RTS opredelio za ovakav izbor. Ona nam je rekla da pošaljemo pitanja, ali odgovore do zaključenja ovog broja nismo dobili.

Duška Vučinić i Olivera Kovačević odbile da otkriju po kojim kriterijumima su birani učesnici

Pozvali smo i urednicu Zabavnog programa RTS Oliveru Kovačević u želji da saznamo po kojim kriterijuma su članovi komisije, koju čine muzički urednici RTS, birali ovogodišnje učesnike, ali je ona odbila da odgovori na pitanja našeg novinara, rekavši:

- Kako me to pitate, pa je l' znate vi koji su kriterijumi bili prošle godine(smeh)?

Iako smo pokušali da objasnimo Kovačevićevoj da nas zanima zbog čega se muzički tim opredelio za mnogo anonimnih izvođača, ona se nasmejala novinaru i rekla: "Šta vi to mene pitate, evo, pošaljite pitanja na mejl".

Neda Ukraden jedina je zvezda koja učestvuje. Pored nje, poznati su Bane Mojićević, Ivana Jordan i Bora Dugić

Kako smo pitanja na zvanični mejl RTS već poslali pre razgovora sa Kovačevićevom, postalo je očito da je to začarani krug o kojem ništa ne otkrivaju.

Foto: Printscreen

Igor Simić klubski pevač

Prvi na spisku učesnika je izvođač Igor Simić, koji javnosti nije poznat. Kako se može pronaći po pojedinim portalima, on je klubski pevač koji nastupa sa Loko bendom. Prvi solo singl objavio je 2018. godine, ali numera "Poveruj u ljubav" nije naišla na veći odjek. Najveće javno pojavljivanje biće mu upravo Beovizija.

Foto: youtube.com/printscreen

Sanja poznata kao prateći vokal

Sanja Bogosavljević, verovali ili ne, ima evrovizijsko iskustvo jer je bila prateći vokal Marije Šerifović, koja je svojom izvedbom pesme "Molitva" donela pobedu svojoj zemlji. Sanja je bila dugogodišnja članica grupe Queens, ali kada je pokušala da izgradi solo karijeru, nije joj pošlo za rukom.

Etno-bend čine muzičari koji rade za RTS

Rocher etno-bend izvodi domaću etno-muziku, ali i šire, naroda sa Balkana, Evrope, pa i Amerike, u svojim aranžmanima, na pomalo klasičan način. Većina izvođača su članovi Simfonijskog orkestra RTS i Beogradske filharmonije, pa je to jedina veza koju smo pronašli kako bismo opravdali njihovo učešće na Beoviziji. S obzirom na to da nastupaju za RTS, verovatno su tako i dobili prolaz u takmičenje jer za njih niko pre toga nije čuo preko medija.

 

Foto: youtube.com/printscreen

Crnogorski lokalni rok bend

Bjelopoljski rok sastav Naiva objavio je prvi singl 2019. godine, a njihovo postojanje gotovo da je nepoznato srpskoj muzičkoj sceni. Autori njihove numere su Žika i Jelena iz grupe Zana, koji su nekada uživali veliku popularnost, ali ostaje nejasno zbog čega je crnogorski lokalni rok bend izabran za učesnika u izboru za pesmu koja će predstavljati Srbiju na Evroviziji.

Foto: youtube.com/printscreen

Profesorka engleskog i pevač s jednim singlom

Olivera Popović po zanimanju je profesor engleskog jezika, ali se muzikom bavi dugi niz godina. Ipak, njena muzička ostvarenja nisu poznata širokoj narodnoj masi, a na Beoviziji će ukrstiti glas sa Milanom Bujakovićem, koji je 2015. promovisao svoj prvi singl, koji nije naišao na odjek javnosti i od tada nije ništa novo objavio.

Foto: youtube.com/printscreen

Operski pevač o kojem se malo zna

Srđan Lazić predstaviće se na Beoviziji pesmom "Duša i telo". Osim što je operski pevač, gotovo da ostale informacije o njemu i njegovim ostvarenjima nisu dostupne na internetu. Jedini podatak koji se ističe je da je učestvovao na manifestaciji povodom 80 godina Ruskog doma u Srbiji.

Jutjuber kao pevač

Ovom učesniku popularnost ne možemo da osporimo s obzirom na to da ga omladina pomno prati na Jutjubu. Andrija Jo je jutjuber, a fanovi koji prate njegove klipove čuli su nekoliko pesama koje je objavio. Ipak, njegovo scensko iskustvo ne postoji, te će ovo biti njegov prvi ozbiljniji nastup u karijeri.

Foto: ST/D. KADIĆ

Neda Ukraden jedina istaknuta umetnica na Beoviziji

Zvezda našeg estradnog neba sa višedecenijskom karijerom jedina je na spisku 24 učesnika koja se ističe po svom dosadašnjem radu, ali i u svakom smislu. Pokušali smo da stupimo u kontakt sa Nedom kako bismo saznali kako se ona oseća zbog toga što je u konkurenciji sa mahom neafirmisanim izvođačima, a ona je rekla:

- Mladima treba dati šansu i mislim da je svako od njih izabran sa razlogom. Na mojoj strani su prepoznatljivost i želja da svima, kao verovatno najstarija učesnica, pokažem da za mene nema barijera ni kad su godine u pitanju ni pol.

Foto: Promo foto

Nova popularna ženska grupa

Da nije sve crno, pokazale su i devojke iz sastava Hurricane Sanja Vučić, Ksenija Knežević i Ivana Nikolić, koje će se predstaviti publici sa pesmom "Hasta la Vista". Iako se ova grupa nedavno probila na srpsko tržište, njihov hit "Favorito" jedna je od najslušanijih numera u 2019. godini. Takođe, Sanja Vučić već ima evrovizijsko iskustvo jer je predstavljala Srbiju na Evroviziji 2016.godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading