Estradnjake ujedinila briga za najstarije: Poznati mole bake i deke da ostanu u svojim kućama!

Autor:

Zabava

18.03.2020

04:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skoro svi estradni ratovi i prepucavanja utihnula su otkad je najnovija bolest pogodila zemaljsku kuglu i stihijski odnosi živote. Dogodilo se ono što je i jedino razumno, a to je da se domaća estrada, ali i njihove kolege iz okolnih zemalja, ujedinila poslednjih dana u borbi i nastojanju da od koronavirusa spasemo najugroženiju kategoriju, pripadnike trećeg doba.

RepublikaFoto: Promo foto
Nikola Rokvić

Na društvenim mrežama pevači otvoreno i vrlo glasno apeluju da stariji od 65 godina ostanu u toplim domovima, a pozivaju mlade da se uključe u brigu o starima i olakšaju im što je više moguće boravak u izolaciji.

Pevač Nikola Rokvić je poručio da je u ovoj situaciji pomoć najbolje ponuditi susedima, a to je savetovao i svojim pratiocima.

- Najpametnije je da svako u svojoj zgradi i u svom ulazu dogovori sa komšijama kako da im pomogne i umesto njih ode u nabavku. Tako će se izbeći i moguće zloupotrebe - navodi pevač u jednom od mnoštva poruka na istu ili sličnu temu.

Dugogodišnji prijatelji, crnogorski pevači koji već decenijama žive u Beogradu Igor Lazić Nigor, Sergej Ćetković i Nenad Knežević Knez za vreme karantina snimili su pesmu sa sloganom "Ostanite doma".

RepublikaFoto: Promo foto
Sergej Ćetković

Svako od njih otpevao je i odrepovao svoj deo, a ličnim primerom uz stihove poručili su da je svakome sada najbolje da boravi u svom stanu ili kući, sa akcentom na najstariju populaciju kod koje su posledice koronavirusa i najveće ukoliko ih bolest pogodi.

Svojim primerom, obazrivost i odgovorno ponašanje savetovale su i pevačica Katarina Živković, voditeljka Suzana Mančić i glumac Nebojša Dugalić. Dok zgodna Kaća zavaljena u udobnom ležaju mazi macu u kući, a Suzana gleda televiziju, čime pokazuju da je zabava na dohvat ruke svakome od nas, Nebojša je sa talentovanim sinovima neobičnih imena, Vidanom i Kalinom, poručio da je muzika dobar lek za sve i da u teškim vremenima ona ujedinjuje i zbližava.

RepublikaFoto: instagram.com/katarina2789
Katarina Živković

- Pošto smo svi kod kuće, možemo malo da vežbamo da sviramo, idemo muzikom protiv virusa. Neka to bude naš mali prilog afirmaciji bliskosti i jedinstva - napisao je Dugalić uz video svoje svirke sa mlađanim naslednicima kojom je oduševio javnost, ali i veliki broj popularnih glumaca.

Voditeljka Jelena Gajšek obratila se na Instagramu sugrađanima uz otvoren poziv da njena porodica stoji na raspolaganju za pomoć, te da slobodno mogu da se obrate ugroženi kako njoj tako i njenom suprugu i kolegi voditelju Aleksandru Gajšeku i njihovoj deci.

Donećemo vam sve što treba, krećemo od komšija, poručio je Nikola Rokvić

- Dragi, ljudi kojima je pomoć potrebna porodica Gajšek stoji na raspolaganju. Poruke slati u inboks - napisala je voditeljka uz savet da se svi moramo, posebno sada, pridržavati osnovnih pravila higijene u prevenciji od koronavirusa, kao i da bi trebalo da zdušno pomažemo licima sa najvećim rizikom od bolesti.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading