Đorđe David preneo netačnu informaciju

Autor:

Zabava

03.04.2020

16:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na portalu Republika.rs je 3. aprila 2020. godine objavljen tekst koji je sadržao netačne informacije.

RepublikaFoto: twitter.com/Babica Travica
Đorđe David u bolnici

Naš portal je poput mnogih u regionu preneo objavu rokera Đorđa Davida, koji je na svom Instagram profilu podelio fotografiju kojom je aludirao na situaciju sa pandemijom koronavirusa.

Na ovo nam je ukazao portal Raskrinkavanje.ba, koji je naš originalni tekst, koji je sada ispravljen, ocenio kao Manipulisanje činjenicama. 

David je podelio je fotografiju na svom Instagram profilu aludirajući na celokupnu situaciju sa koronavirusom, ali je, kao i mnogi koji su delili istu viralnu fotografiju, pogrešno i netačno preneo da je na slici prelazak vojnika koji nosi magarca preko minskog polja, što zapravo nije istina, navodi Raskrinkavanje.ba u svojoj analizi.

Kako je kroz analizu napisao ovaj sajt, pouka o vojniku koji nosi magarca preko miniranog terena da izbegne opasnost za sebe i druge vojnike delila se kao alegorija o potrebi da se spreči da neodgovorni pojedinci dovode druge u opasnost zbog nepoštivanja antipandemijskih mera.

Đorđe David je aludirajući na to koliko je važno da se svi pridržavaju pravila tokom pandemije podelio viralnu fotografiju, ali je analiza utvrdila da na slici nije minsko polje, već da jedan francuski legionar u Alžiru nosi napuštenu i iznemoglu životinju do baze kako bi joj pomogli.

Dakle, sva deljenja ove slike uz informaciju da su vojnici sa životinjom prelazili preko minskog polja su netačna, i izvinjavamo se čitaocima na zabuni.

Podsetimo, pevač se u trenu pisanje ove vesti nalazio u bolnici, zaražen korona virusom, i bio je u fazi oporavka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading