Nepopravljiv! Era Ojdanić iz karantina za Srpski telegraf: Fale mi samo ribe i švrljanje po budžacima!

Autor:

Zabava

10.04.2020

03:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevač narodne muzike Andrija Era Ojdanić, zahvaljujući životu na selu, nije primoran da živi u četiri zida, kao što je gradsko stanovništvo za vreme aktuelne pandemije, te stoga skoro da i ne oseća posledice mera prevencije.

RepublikaFoto: instagram.com/andrijaera
Era Ojdanić

Usled brojnih obaveza na imanju u selu Stepojevac, prvenstveno oko životinja koje uzgaja, Era kaže da nema vremena da misli na koronu i ne plaši je se. On je našao dodatnu zanimaciju, od koje će imati koristi i kad se život normalizuje. Za Srpski telegraf pevač se pohvalio da je proširio posed i da ima svega napretek.

- Vreme provodim na svom imanju, a sada je ono još veće, imam tri i po hektara jer sam svom imanju od dva i po hektara dodao plac od prvih komšija, koji sam dokupio. Tako da ovo vreme u begu od korone koristim da ogradim imanje. Nekoliko prijatelja iz komšiluka mi pomože i mi polako posao privodimo kraju. Sada imam i divan potok na svom placu i mnogo mi je lepo - kaže pevač kojem godine definitivno ništa ne znače jer i dalje ima energiju, pokretljivost i duh mladog čoveka sa pune 72 godine.

Ovce, koze i svinje mi skreću pažnju sa crnih misli, zato sam po dvorištu ceo dan

Nismo mogli da ga ne pitamo kako on kao veliki ženskaroš podnosi apstinenciju, a on nam je, po običaju, odgovorio u svom stilu:

- E, pa jedino što meni nedostaje jeste švrljanje po budžacima, izlasci, kafana i moje ženske, ali moram da vam kažem da sam, iako devojke žele da dođu kod mene uprkos koroni, rešen da ne popuštam i ne dozvoljavam da dolaze jer se karantin mora poštovati. Dao sam im odmor do 1. avgusta, a onda ih sve vodim na more.

Foto: youtube.com/ MELOS MARKETING

Bora Drljača i Nada Topčagić brinu o meni!

Era nema je otkrio ko od kolega ga zove, kao i ko mu je ponudio pomoć budući da on spada u rizičnu grupu.

- Moj Bora i Nada stalno brinu o meni. Zovu me skoro, pa svaki dan. Zaista im hvala i oni su stara garda, ali ipak su požrtvovani. Ovi mladi me se i ne sete, svako ima svoju brigu.

Iako na placu ne koriste maske, Era i njegova porodica kuću dodatno dezinfikuju. Tek kada pevač povremeno krene do najbližeg marketa u nabavku, on stavi rukavice i zaštitnu masku.

- Kod mene su sada moja ćerka Marina, njen najmlađi sin Dušan i moj Andrija. Mi ne osećamo nikakve negativne uticaje iz sveta. Nema bolesti u našem selu, a hrane uvek ima, samo povremeno ponešto dokupimo i tad se zaštitim kako treba, ali čim kročim na imanje i izađem iz auta sve poskidam. U kolima uvek imam nekoliko maski, više pari rukavica i dezinfekcionih sredstava - kaže folker, pa dodaje da na selu nema zime što se hrane tiče:

- Ja sam čovek domaćin i za nas nema zime. Imam ovce, koze, svinje još svašta ponešto, a rad oko njih mi i skreće misli sa crnih tema, tako da jeste spas u radu.

Foto: instagram.com/andrijaera

Plašim se da se ne ugojim!

Era kaže da ga pomalo zabrinjava stalni boravak kod kuće i bogata trpeza njegove ćerke, koja ih sve opominje da ne preteruju iako je hrana ukusna.

- Dobra stvar kod korone je što je okupila moju porodicu više nego ikada bilo šta ranije. Često nam dolazi i moj sin Dragutin, ali on inače mora da bude kod svoje kuće i motela. Moja ćerka je odlična kuvarica, ali nas opominje da ne preterujemo da ne budemo loptice kad izađemo iz karantina. Pomalo se i plašim za svoj status.

Foto: Republika

Uželeo sam se unuka Uroša, koji je u "Parovima"!

Do karantina Ojdanić je imao emisiju u okviru rijalitija "Parovi", u kojem je njegov unuk Uroš Anđelić. U ovoj situaciji Eri nedostaju susreti sa unukom.

- Gledamo Uroša stalno i smejemo mu se i tugujemo kad je on tužan. Bodrimo ga iako on ne vidi. On je dedina lutka, kao i moji drugi unuci. Uželeli smo se njega, ali, bogu hvala, na ekranu vidimo da mu je lepo, što je, u suštini, i najbitnije. Kad izađe, pravimo žurku - kaže ponosni deda Era.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading