Žika Todorović pred premijeru filma "Prokleti pas": POSTAO SAM ZAJE*AN KRIMOS!

Autor:

Zabava

17.10.2017

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Već godinama pokušavaju da me ukalupe u uloge opasnih momaka, ali ovog puta nisam mogao da izvrdam, kaže glumac

RepublikaFoto: instagram.com/srdjan__todorovic
Srđan Žika Todorović

Beogradska premijera akcione komedije "Prokleti pas" zakazana je za večeras u Sava centru, dok će narednih dana biti prikazivan u gradovima širom Srbije. Dragan Pešikan se u avanturu snimanja filma upustio bez državnog dinara, i to kao reditelj i scenarista. Pešikan je na konferenciji istakao da ga je vodila želja da ispriča srpsku savremenu priču, razumljivu na svakom delu planete.

KUPILA ME PRIČA

Scenario je kupio i Srđana Žiku Todorovića, koji se u poslednje vreme može retko videti u srpskom filmu.

- Već godinama pokušavaju da me ukalupe u uloge nekih kriminalaca, ali ja ovoga puta to nisam mogao nikako da izvrdam. Kupio me scenario, ali činjenice da je lik zaje*an krimos i da ja tako sigurno ne izgledam naterale su me da se dobro potrudim oko uloge - kaže Žika.

S druge strane, glumci ističu da su uživali u nastanku remek-dela koje podseća na ostvarenja Kventina Tarantina i Gaja Ričija.

- Mi smo poput pobunjenika protiv holivudske imperije. Važno je da čuvamo srpski film jer priču imamo, a ovo je prava žanrovska crna komedija. Uz to, imamo Žiku Todorovića, koji je kako glumačka tako i muzička legenda. Zaslužio je da mu se nakloni i Gari Oldman jer je Žikina uloga u našem filmu ravna onome što je Oldman napravio u "Profesionalcu" - smatra Ivan Jevtović.

On posebno ističe važnost tri glavne ženske uloge u filmu, koje su poverene Nini Seničar, Jeleni Pavlović i Maji Lukić.

TRI LEPOTICE I SMOKI

- Naša publika je navikla da su žene ili lepotice ili nečije keve. Mi volimo da podilazimo publici, a ljudi od žena očekuju samo da budu tetke. S druge strane, one su i majke i supruge i bake, mnogo im je teže nego nama i treba im dati svaku moguću šansu - dodaje Jevtović.

Okosnicu ovog filma čine tri mlade glumice koje na velikom platnu nisu tek lepotice, a Nina Seničar ističe da je, pročitavši scenario, reditelju rekla da bi ovaj film radila bilo kada, bilo gde i za bilo koje pare. Ipak, iako su glumci još na studijama trenirani za najrazličitije zadatke, devojke ističu da je trčanje na visokim štiklama po kaldrmi ipak bio izazov na koji niko nije sasvim spreman. Njihov verni partner je jedan nemački lovni terijer Smoki, koji u filmu radi o glavi opasnim kriminalcima.

 

Nina Seničar: Ovaj film bih radila bilo kada, bilo gde i za bilo koje pare

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading