(FOTO) Ovoj pevačici se divio Tito: Bila je jedna od najvećih zvezda, a sada su je mnogi zaboravili!

Autor: Alo

Zabava

27.05.2020

14:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi je pamtimo po pesmama koje su nosile ritam juga. Nijedno slavlje nije moglo da se zamisli bez njenih pesama.

RepublikaFoto: Printscreen
Usnija Redžepova

Usnija Redžepova bila je prava legenda narodne muzike, bila je jedna od najvećih zvezda, umrla je od raka, a kolege su je zaboravile.

Počela je da se bavi muzikom ranih šezdesetih, a njena karijera istim žarom trajala je do početka dvehiljaditih godina. Popularnost joj je donela uloga Koštane u istoimenoj predstavi Raše Plaovića koja je nastala po delu Borislava Stankovića. Predstava je na repertoaru Narodnog pozorišta u Beogradu bila punih 25 godina, a Usnija je Koštanu odigrala više od 150 puta.

I sam Josif Broz Tito, jugoslovenski predsednik bio je očaran lepotom Usnije Redžepove. Ona ga je upoznala kada je pozvana da zabavlja lovce na njegovom imanju u Karađorđevu. Posle nastupa joj je prišao Titov ađutant i rekao joj da predsednik želi da je upozna. Pored njega, oduševila je i meksičkog ambasadora koji joj je rekao da bi želeo da ima neku njenu ploču. Plenila je kako izgledom, tako i pesmom. Čak je i Fidel Kastro kubanski predsednik bio oduševljen lepotom ove crnke kada je zabavljala goste na večeri koju je za tu priliku Tito pripremio na Brionima.

Josif Broz Tito

Onda je 1973. upoznala ljubav svog života, Slavoljuba Šešića Šeleta. Venčali su se 1978. godine u Beogradu.

Slavoljub i Usnija bili su nerazdvojni, zato i ne čudi što ju je njegova bolest, te smrt koja ga je zadesila 2013. godine veoma pogodila i bila uzrok da njena bolest uznapreduje. Pogoršalo se stanje karcinomom pluća, te je krenula na hemoterapije. Preminula je zaboravljena od svih, prvog oktobra 2015.godine u teškim mukama. Ni danas, pet godina od njenog odlaska niko sa estrade se nije udostojio da organizuje koncert u znak sećanja na jednu od najvećih i najautentičnijih zvezda domaće muzike na našim prostorima ikada.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading