TUĐMAN SE PREVRTAO U GROBU: Cecine pesme usred Splita!

Autor: J. V.

Zabava

14.11.2017

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U splitskoj menzi "Kampus" u sklopu studentskog doma "Dr Franjo Tuđman" u Splitu, prošli petak održana je Brucošijada. Iako je studente prema najavi trebalo da zabavlja samo grupa "Magazin", pojavio se još jedan bend koji brojnima nije bio baš po volji - bend na čijem su se repertoaru našle i pesme Svetlane Cece Ražnatović!

 

 

Studentski zbor Sveučilišta u Splitu, kao jedan od organizatora, naknadno se oglasio pravdajući se da je bilo poznato samo da će nastupiti Magazin, a da nisu bili upoznati s bendom koji će nastupati posle, kao ni sa gostom iznenađenja, pa time ni s njihovim repertoarom.

Naime, delu gostiju nije se svidelo što se u menzi studentskog doma, koji nosi ime čoveka koji je sa Amerikancima i Nemcima bio jedan od glavnih uzročnika građanskog rata na ovim prostorima - prvog hrvatskog predsednika Franje Tuđmana, osam dana uoči obeležavanja vukovarske žrtve, puštaju narodnjačke pesme, posebno one koje peva Arkanova udovica.

Studentski zbor osim toga nije naveo ko je odgovoran za program Brucošijade.

 

 

Zbor je zato izdao saopštenje u kojem se svima, praktično celoj planeti, izvinjava što postoji srpska Ceca i njene pesme, ali da se oni ne osećaju odgovornim zbog toga.

Da li se osećaju odgovornim zato što hrvatsku mladež, i to akademsku, baš briga koje pesme slušaju dokle god se zabavljaju, nadležni iz Zbora nisu objasnili, ali je prilično izvesno da oni veruju da se zbog takvog ponašanja lijepe njihove mladosti Franjo Tuđman prevrtao u grobu... 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading