"NOĆ SA TOBOM" JE PREKO NOĆI POSTAO PLANETARNI HIT DEVEDESETIH: Nenad MEJ DEJ je BRILJIRAO svojim glasom, pa NESTAO, njegova SKROMNOST ga je koštala OVOGA! (VIDEO)

Autor:

Zabava

12.04.2022

14:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nenad Mej Dej je u momentu daleko uzleteo sa svojom grupom, pa je odjednom nestao!

"NOĆ SA TOBOM" JE PREKO NOĆI POSTAO PLANETARNI HIT DEVEDESETIH: Nenad MEJ DEJ je BRILJIRAO svojim glasom, pa NESTAO, njegova SKROMNOST ga je koštala OVOGA! (VIDEO)

Foto: youtube printscreen

Nenad Jovanović, vanserijski pevač poznat kao Nenad Mej Dej je 1978. godine bio prvi glas tadašnje bivše Juge, a njegov glas raspona od 4 oktave je bio njegov zaštitini znak, još tada je besprekorno vladao stilovima raznih etičkih grupa, a pesma "Srce" koju je radio za pokojnog repera Grua postala je vanserijski hit tada, a i dan danas je svi radio pevaju. Sarađivao je sa mnogim muzičarima između ostalog i sa Sanšajnom, sa kojim je ostvario blistavu saradnju.

Republika

Foto: youtube printscreen

Nenad Jovanović

 

Nenad je bio član grupe May Day, u čijem sastavu su bili Aleksandar Kostur, Saša Novaković, Tamara Milanović i Žarko Radosavljević. Nakon što je napravio planetarni hit "Noć sa tobom"  1994. godine, koja je preko noći zauzela sve liste devedesetih, grupa je postala jako prepoznatljiva. Spekulisalo se još u to vreme da je pevačica bila jedna od "otvaračica usta" te je Marija Mihajlović kao i mnogima u to vreme, poput Anabele i ostalih i njoj pozajmljivala glas.

Republika

Foto: youtube printscreen

Nenad Jovanović

 

Album "Noć sa tobom" je daleko odjeknuo, ali nisu nastavili tim putem, 1996. izbačen je još jedan album koji se nije mnogo proslavio, a onda je pošao i putem novog benda OUT, koji je u to vreme bio slabo medijski propraćen. On je svojevremeno otkrio da je krenuo dalje, te da je muzika ostala primarno- sekundarna delatnost u njegovom životu, ali da je postojala lista mnogih pooslova koje je obavljao pored muzike.

Dotakao se i toga da nikako nije bio stalno zaposlen i da je to cena kojom je plaćao svoju slobodu, te da nije oženjen, ali da je oduvek bio sklon dugim vezama. Devedesete su mu ostale negde u magli, jer su pobegli od kvazi -narodnjaka koji su kako on tvrdi zauzeli najveći deo medijskog prostora u Srbiji i regionu, smatrajući da uvek može da ide neka gostovanja, ali iključivo iz ovog razloga ne planira solo album.

Izvor blizak Republici je došao do izjave osobe koja njegov poštovalac otkako se pojavio na javnoj sceni tih devedesetih, te je uvek bio u prvim redovima, te je takođe bio upućen u sve njegove uspone i padove, ali smatra da ceo njegov trud nije bačen uzalud i da mnoge generacije uživaju u njegovom radu i nakon svega, ali da ipak smatra da je zbog svoje nenamtljivosti istrpeo malu kaznu, koja ga je koštala velike popularnost.

May day ili ti Out,ili bolje rečeno Nenad Jovanović,daleko ispred svog vremena..
Ja bih rekao srpski Dino Dvornik po genijalnosti..
Muzički i vokalno potkovan ali nažalost nenametljiv što ga je i koštalo još veće popularnosti.
Najbolji dokaz album grupe Out koji je izašao posle albuma may day i planetarnog hita "Noć sa tobom"
Album na kom su se ređali hitovi poput "Tvoja ljubav diže me, Most,Greška, Lud,Ljubav mi daj
Album koji je po meni i bolji i zreliji nego od takodje izvanrednog albuma "Noć sa tobom",ali nažalost slabo medijski propraćen..
Moja generacija i nešto stariji sećaju se Dekija Stankovića i pinkove diskoteke,u to vreme pesma "Tvoja ljubav diže me" bila je nedeljama na prvom mestu ili u samom vrhu liste te najgledanije muzičke emisije..
Većina hitova sa tog albuma nikad nije ni dobilo šansu predstaviti se širim
masama, a itekako su to zaslužili.
Veliki pozdrav velikom umetniku i znaj da sve sto si radio prethodnih godinavredelo je, jer ćes kod pojedinih ljudi ziveti večno i tvoje pesme i tvoj specifični vokal, hvala ti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading