POKRENUTA ISTRAGA PROTIV CETINSKOG: Toni nije prilagodio brzinu kada je PREGAZIO PEŠAKA?

Autor: Index.hr

Zabava

22.02.2018

19:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski kantautor Toni Cetinski, prošle godine, 3. novembra pregazio je pešaka u Rovinju koji je preminuo. Ovaj slučaj sada će biti predmet istrage Rovinjske policije koja je, kako prenose hrvatski mediji, dala saopštenje:

Foto: Promo foto
Toni Cetinski

- 21. februara 2018. godine donelo se rešenje o sprovođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1969.) zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo izazivanja saobraćajne nesreće - navedeno je u saopštenju.

- Postoji osnovana sumnja da je optuženi 3. novembra 2017. godine upravljao vozilom kroz Pustu ulicu u Rovinju, protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na putevima, odnosno nije, dolaskom do oštrog nepreglednog skretanja u levo, brzinu kretanja svog vozila prilagodio stanju na putu, vidljivosti i preglednosti, te potrebi zaustavljanja pred preprekom, svestan da vožnjom može ugroziti sigurnost drugih učesnika u saobraćaju, olako smatrajući kako do štetnih posledica neće doći - dodato je u saopštenju.

RepublikaFoto: facebook.com/Tony Cetinski
Toni Cetinski

-  Osnovano se sumnja da optuženi nije, ulaskom u krivinu, obratio pažnju na pešaka (1955.), koji se nalazio na ulici, odnosno ležao je na ulici usled narušenog zdravlja zbog srčane bolesti, te pod istovremenim uticajem alkohola i leka. Donji deo vozila zahvatio je pešaka, koji je smrtno stradao na mestu nesreće - nastavlja se.

- Odluka o donošenju ovog rešenja usledila je nakon prethodno provedenih hitnih dokaznih radnji: provera na mestu događaja, privremeno oduzimanje predmeta, uzimanje uzoraka krvi i urina, toksikološka veštačenja uzoraka krvi i urina te pregled i obdukcija tela pokojnog pešaka - zaključuje se u saopštenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading