BRUKA I SRAMOTA: Miroslav Ilić pevao ispod USTAŠKOG GRBA!

Autor:

Zabava

13.08.2018

05:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevač narodne muzike Miroslav Ilić zapevao je usred Zagreba, i to pored ustaškog grba, što je uzrujalo srpsku javnost!

RepublikaFoto: Prntscrin
Peva ispod ustaškog grba... Ilić

Nije prošlo ni nedelju dana otkad je ustaški pevač Marko Perković Tompson zabavljao Hrvate hitovima poput "Jasenovac i Gradiška Stara" i "Bojna Čavoglave" na obeležavanju zločinačke akcije "Oluja", a Ilić se bez trunke srama pojavio na proslavi katoličkog praznika Sveta Klara uopšte se ne obazirući na to kako će se Srbi osećati u tom trenutku. Međutim, kada ga je Srpski telegraf pozvao da objasni skandalozni nastup, Ilić je rekao da tu nema šta da se komentariše.

RepublikaFoto: Prntscrin
Slavuj se obrukao... Miroslav

Ne vidim razlog da se u negativnom kontekstu komentariše to što sam otpevao nekoliko pesama na proslavi. Tamo je sve proteklo u najboljem redu

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Njemu to nije ništa strašno... Miroslav Ilić

Proslavljeni pevač, kako su kamere zabeležile, sve vreme je na bini pevao pored ustaškog grba s prvim belim poljem pod kojim su zločinci pobili na hiljade srpskih žena i nedužne dece u fašističkoj NDH i tokom rata devedesetih.

U senci ovog događaja ostala je pobuna lokalnih vlasti, koje su poručile da Miroslavu Iliću i nije mesto na toj proslavi jer je, kako su naveli, poznati četnik i neko ko je svojevremeno otpevao čuvenu četničku himnu "Morem plovi jedna mala barka".

U potrazi za objašnjenjem od srpskog pevača pak naišli smo na zatvorena vrata.

- Ne vidim razlog da se u bilo kakvom negativnom kontekstu komentariše to što sam otpevao nekoliko pesama na proslavi u Zagrebu. Bio sam pozvan od tamošnjih organizatora i sve je proteklo u najboljem redu. Ne vidim ništa strašno u tome - nevešto je odgovorio Ilić za Srpski telegraf, naglašavajući da želi da provede "mirno nedeljno popodne".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Ana

13.08.2018 10:20

Bio slavuj, s godinams postade gavran. Smucio mi se jos od price ima sina - nema sina. Kad si umeo da se svalerises, uradi sad taj DNK i stavi tacku na slucaj (a ne da bezis kao pi**a)!