Željko Vasić: Ja sam staromodan tip, SVIĐAM SE PRISTOJNIM ŽENAMA!

Autor:

Zabava

27.09.2018

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U jesen je Željko Vasić zakoračio novim hit singlom "Gnezdo" za koji je snimio spot nedaleko od Vršca. Pomalo setnu, ljubavnu pesmu ovaj pop pevač poklonio je svojoj publici, još jednu baladu pred odlazak na turneju preko okeana.

Foto: Promo foto
Željko Vasić

Gnezdo je pesma za koju ne kriješ da te je lično vrlo dotakla. Zbog čega si se pronašao u njoj?

-Često putujem i nisam kod kuće (kao što i jedna moja pesma kaže). Nedostaje mi moje gnezdo. Moja porodica, vreme provedeno sa mojim prijateljima i dragim ljudima. Na tom putu me drži i daje mi snagu to što znam da uvek imam gde da se vratim. Svi smo mi izgubljeni u ovom vremenu i načinu života. Ono što nam je potrebno da bismo se sredili jeste naša sigurna kuća, saznanje da imamo gde da se vratimo. Naše gnezdo.      

                      

Kao iskusan kantautor si dao šansu mladim autorima i napravio presedan budući da si rekao da si vremenom postao autor iz nužde i da imaš dosta svojih pesama koje još nisi promovisao?

- To je stvar producenta. Volim da radim taj posao i ne oklevam kad čujem nešto što mi se dopada u pesmi da zavrnem rukave i oblikujem to kako ja želim. Muziku i tekst su radili Slavko i Violeta. Preslušao sam još nekoliko njihovih pesama i mislim da tu ima dosta dobre muzike.

Kažu obožavateljke da si kao vino- što si stariji sve si im privlačniji. Da li godine ipak dosta toga dobrog donose?

-Verujem da da. Često u šali kažem da sam tek počeo, zapravo sam ozbiljan. Iskustvo je najveća škola, samo je školarina preskupa. Mislim da sam debelo platio svoju životnu školu i shvatio da mogu da verujem jedino sebi. 

Foto: Promo foto
Veruje samo sebi... Željko Vasić

Kad se okreneš iza sebe i pogledaš u proteklih 18 godina koje slike najviše pamtiš?

-Ne volim da pamtim ružne stvari ali iz nekog razloga se sve češće setim svojih početaka i stvarno jednog nestvarnog perioda mog života koji mi iz ove perspektive deluje nemoguće. Mislim da se često zapitam kako sam imao snage i hrabrosti za takvo jedno ludo vreme koje je iza mene. Mnogo sam naučio o ljudima i o surovosti života i naravno mog posla. Volim ljude sa stavom.

Šta je najluđe što je neka žena uradila da bi te upoznala ili bila u tvom društvu?

-Uuu bilo je tu svega i svačega. Uglavnom sam okružen pristojnim svetom, nisam imao neke ludorije koje bi bile zanimljive tabloidima. 
Nedavno si javno apelovao na ljude da ne gledaju rijaliti programe. Kako ti dozivljavas takvu vrstu tv sadrzaja?

-Ne doživljavam. Ne gledam... ne znam o čemu se tu radi. Znam samo (na žalost) preko društvenih mreža, da su tamo neki ljudi koji rade javno neke stvari koje baš i nisu za TV...ali šta znam ja, ja sam staromodan tip koji smatra da sadržaj na Tv-u mora biti u nekom estetskom i kulturnom smislu “cenzurisan”! Svi ti kanali su u mojoj kuci blokirani. Pa barem danas imamo toliko veliki izbor kanala i programa da im se ne zna broj... ukoliko ti se nesto ne dopada, jednostavno je. Promeniš kanal i ne gledaš to. 

Foto: Promo foto
Apelovao protiv rijalitija... Vasić

Koliko te je pogodio odlazak Olivera Dragojevica budući da si veliki fan njegove muzike?

-Odrastao sam uz njegove note. Velikim delom je on zasluzan sto sam krenuo putem pop muzike... Žao mi je što nije održao koncert u Beogradu, ali postujem njegovu odluku i jos vise ga cenim zbog toga. Čovek bez stava je ameba. Ne volim ljude bez stava i one koji se krecu kako vetar duva. Mnogi Hrvatski pevaci su rekli da nece doci nikad u Srbiju pa su ipak dosli, jer novac vrti gde burgija nece....Oliver je ostao dosledan i pokazao da je pored toga sto je vrhunski muzičar, čovek koji zna šta znači javna reč i stav! Ja sam lepo sa svojim kumovima seo u auto i otišao na koncert Dragojevića u Ljubljanu. Nisam se pokajao. Oliver je najbolji pevač na ovim prostorima. I to mislim na ceo region koji obuhvata i Evropu. Svetski kalibar muzičara. 

Kako izgleda tvoje gnezdo ?

-Moje gnezdo je moja porodica, moji prijatelji, moj kraj, moja kafana, moja ulica...

Uskoro krećeš na dugo putovanje, a jedan deo puta provešćeš i na destinacijama koje si odavno želeo da posetiš? 

-U oktobru putujem u Kanadu, a potom i na Kubu na odmor. Nisam nikad bio na Kubi, baš se radujem tom putešestviju. Od novembra imam turneju u USA i Canadi. Vraćam se u svoje gnezdo krajem decembra. 

Foto: Promo foto
Odlazi na odmor... Željko Vasić

Da li su drugačiji tvoji nastupi u inostranstvu?

-Sve zavisi od publike. Svakako prvih sat vremena slusaju moju muziku jer su zbog toga i dosli na moj nastup. Posle toga gde nas žurka odnese...

Za publiku u Srbiji pripremaš mnogo koncerata za sledeću godinu. Pošto ste prešli na "ti", šta je sledeći korak? 

-Sledeće godine počinjemo novo druženje i cela godina je posvecena akustik-touru, samo u proširenom muzickom sastavu,sa vrhunskom scenografijom, produkcijom i jos boljom muzickom ekipom. Mnogo se radujem tome i sa nestrpljenjem očekujem te koncerte. Planiramo turneju po celom regionu, a polećemo iz Beograda na proleće. 
 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading