Stručnjaci tvrde: Darko Lazić više nikada neće moći da peva!

Autor:

Zabava

30.10.2018

20:59 >> 20:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Darko Lazić više neće moći da peva jer mu je u toku saobraćajne nesreće nagnječeno i probijeno plućno krilo, čime su nanete povrede sa trajnim posledicama.

Foto: ST/V. LUKIĆ
Više neće moći da peva... Darko Lazić

Kako saznajemo od odlično obaveštenog izvora iz bolnice KBC "Zemun", u kojoj pevač leži već sedam dana, tačnije od 23. oktobra, kada je u ranim jutarnjim časovima dovezen nakon teške saobraćajke koju je doživeo u BMW koji je uzeo od druga, sasvim je neizvesno da li će ikada više moći da zapeva kao nekada.

Usled siline udara i prevrtanja kola tokom saobraćajke, pevaču je kost probila plućno krilo i pitanje je da li će više moći da diše normalno, a kamoli da zapeva

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ, instagram.com
Trenutak nepažnje koštao ga skupo... Lazić

- Kako je u toku nesreće doživeo užasan udar u predelu pluća, pa je kost probila plućno krilo, koje je samim tim oštećeno, to znači da neće moći ni da diše kako treba, a kamoli da peva punim plućima kao kada je bio zdrav. Oporavak u ovakvim slučajevima traje i više od godinu dana. Ako bude imao sreće da sve bude kako treba, Darko će morati da promeni život iz korena. Nema više pevanja, nema ludovanja ni brzog života. On će morati neko vreme da koristi "veštačka pluća" jer će njegova morati da se oporavljaju i dosta štede. Njegovi strahuju kako će on reagovati kada dođe sebi i kada shvati da više nije ista osoba i da mu je jedan momenat nepažnje uništio život i pretvorio ga u totalno drugu osobu. To će biti velika žrtva i za njih same jer Darko neće moći da radi ništa sam, moraće da ima kućnu negu i nekoga stručnog ko će brinuti o njemu, barem neko vreme - kaže odlično obavešten izvor Srpskog telegrafa.

Ove navode vezane za to da Darko Lazić više neće moći da zapeva delimično je potvrdio i poznati pulmolog, doktorka Tatjana Radosavljević, koja naglašava da je sada primarno sačuvati pluća pevaču Darku Laziću, kojima preti "otkazivanje".

Tatjana Radosavljević: Pitanje je kako će posle politraume moći da živi i da diše sa tolikim povredama pluća

RepublikaFoto: printscreen/instagram.com/darkolazicofficial
Darko Lazić

- Posle politraume koju je doživeo, najvažnije je uopšte sačuvati pluća, tako da je sada potpuno neosnovano govoriti o tome da li će on ikada više moći da peva. Doživeo je tešku povredu pluća, akutni respiratorni distres, i takozvanu kontuziju, koja može biti jedan od razloga za "otkaz" pluća! Neophodno je da takvi pacijenti budu na veštačkim plućima, odnosno priključeni na mehaničku ventilaciju, kako bi mogli da dišu. Sam tok bolesti zavisi od toga kako će na sve ove terapije reagovati drugi organi i trenutno je nemoguće bilo šta predvideti. I dalje je pitanje kako će posle politraume moći da živi i da diše sa tolikim povredama pluća - kaže dr Radosavljević za Srpski Telegraf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Pavle

30.10.2018 21:18

Oporavice se on bice tesko i njemu i porodici ali malo po malo i biće ok

Zex

31.10.2018 00:28

Pitanje koliko ce sadasnja devojka a i bivsa biti uz njega kad budu videle da,nece moci da,pevavise Al boze moj videcemo ko ga iskreno voleo a ko ne ..kao i mene sada posle teske bolesti....sve,najbolje