Komemoracija Marku Nikoliću, kolege uplakane: Otišao je u svoj kutak da se odmori!

Autor: K.S.- A.A

Zabava

05.01.2019

11:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komemoracija povodom smrti velikana srpskog glumišta Marka Nikolića (1946-2019) održava se danas na sceni Narodnog pozorišta.

RepublikaFoto: Republika.rs
Marko Nikolić...

Pre početka komemoracije, mnogobrojni obožavaoci slavnog glumca sa tugom na licu i suzama u očima upisivali su se u knjigu žalosti.

Među prvima u Narodno pozorište pristigla je Markova porodica, supruga Dubravka, ćerke i sin, kolege Tanasije Uzunović, Nenad Stoimenov, Dara Džokić, Nebojša Bradić, Rada Đuričin i drugi glumci, poštovaoci lika i dela ovog glumca kako bi mu odali poslednju počast.

Na mračnoj sceni pojavila se upravnica ovog teatra sa rečima zahvalnosti.

- Marko hvala i očekujem podršku za svaki naš dan. Gospodin Nikolić 50 godina je nama davao zdravlja i vodio nas putevima beskrajnog života. Marko, tu ste i upućujem vam Šekspirov sonet broj 60 - rekla je Vujićeva, a zatim su brojne kolege i prijatelji minutom ćutanja odali počast preminulom glumcu.

Foto: Republika.rs
Odlazak legende srpskog glumišta...

Na platnu su se smenjivale slike sa njegovim likom u različitim ulogama, promenama, životnom dobu.

Na sceni je sva potresena i u suzama izašla Dobrila Stojnić.

- Bio mi je veliki prijatelj. Bili smo nerazdvojni, koliko smo samo razgovarali. Nemoguće je da sva ta ljubav, svi ti razgovori, sve te emocije nestanu. One zauvek ostaju u meni. Zato neću da kažem Marko je bio. On jeste i uvek će biti. Otišao je u svoj kutak da se odmori, kao što je to umeo. A onaj poslednji valcer i dalje traje - rekla je Dobrila plačući.

Ceca Bojković se prisetila saradnje i prijateljstva sa glumcem:

- Radili smo mnogo i voleli se kao dva stara drugara, bez mnogo reči, kao vazduh koji dišeš. Radili smo igrajući se, smejući se, kroz šalu vedro i ležerno. Oboje smo se stideli hvalospeva i patetike. A danas je došao nažalost taj dan, jer tek kad nekoga izgubiš duboko u sebi osetiš pravu meru njegove vrednosti. Mare moj, znaj da ostavljaš divan, neizbrisiv trag u tvome glumačkom jatu, u tvojoj publici. Ostavljaš trag kao čovek pun topline, duhovitosti, sa zrelim osećajem za realnost. Moj Gigo, putuj i ponesi moj pozdrav tamo gde ideš - oprostila se Bojkovićeva.

Poznati glumac biće sahranjen danas u 14:30h u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, opelo će početi u 14h. 

Podsetimo, glumac Marko Nikolić preminuo je u sredu u KBC Zvezdara posle duge i teške bolesti u 73. godini života.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading